1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜNYAYI YASA BOĞAN ÖLÜM
DÜNYAYI YASA BOĞAN ÖLÜM

DÜNYAYI YASA BOĞAN ÖLÜM

uzun süredir tedavi gördüğü belirtildi ancak ölümüne ilişkin detaylı bilgi verilmedi...

A+A-

 

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gürcistan ve Rusya basını, 86 yaşındaki Şevardnadze'nin vefat ettiğini duyurdu. Şevardnadze'nin uzun süredir tedavi gördüğü belirtildi ancak ölümüne ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

1928 yılında Gürcistan'ın Lanchkuti bölgesi Mamati köyünde bir öğretmen ailesinde doğan Şevardnadze, 1972-1985 yıllarında Gürcistan Komünist Partisi Genel Sekreteri, 1985-90 yıllarında Sovyetler Birliği (SSCB) Dışişleri Bakanlığı ve Merkezi Komite üyeliği görevlerinde bulundu.

1990 yılında görevinden ve partisinden istifa eden Şevardnadze, SSCB Başkanı Mikhail Gorbaçov'un davetiyle yeniden Dışişleri Bakanlığı görevini kabul etti ancak SSCB'nin dağılmasıyla bu görevi kısa sürdü.

Daha sonra Moskova'dan ülkesine dönen Şevardnadze, ilk cumhurbaşkanı ZviadGamsahurdia'nın devrilmesinde ve ülkedeki iç savaşın bitirilmesinde önemlirol oynadı.

1992-1995 yıllarında Gürcistan Meclis Başkanlığı görevini yürüten Şevardnadze, 1995'te cumhurbaşkanı seçildi. 2000 yılında yapılan seçimlerde ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Şevardnadze, Mihail Saakaşvili önderliğindeki muhalif güçlerin baskısıyla istifa etmek zorunda kaldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.