1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DURUM İYİYE GİDİYOR
DURUM İYİYE GİDİYOR

DURUM İYİYE GİDİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Erçin Tekakpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde, maaşların son yedi aydır borçlanmaya gidilmeden ödendiğini açıkladı.

A+A-

 Ceren ÖZBİL

Maaşları ödeyebilmek için sürekli bankalardan borç almak zorunda kalmasıyla gündeme gelen Sosyal Sigortalar Dairesi, son yedi aydır yeni bir borçlanmaya gitmeden maaşları ödüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; dairenin birçok bankaya olan borcu da ödenmiş durumda.

Sosyal Sigortalar Dairesi bu ay da yeni bir borçlanmaya gitmeden maaşları ödedi. Ancak daire, bu ay üç bankaya olan, toplam 25 milyon TL’lik borcunun vadesini uzattı.

Bakanlar Kurulu kararıyla vadesi uzatılan kredi borçları Resmi Gazete’de yayınlandı.

242 milyon TL borcu vardı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner bir yıl önce, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin bankalara 242 milyon TL borcu olduğunu açıklamıştı.

Saner yine aynı açıklamada,  91 bin 067 sosyal sigortalı bulunduğunu belirtmişti.

Komisyon ve faiz ödenecek...

Resmi Gazete’ye göre, Bakanlar Kurulu’nun, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçların vadesinin uzatılması kararı şöyle:

“-Kapital Bank LTD’den alınan 17 milyon TL’nin, 5 milyon TL’si ödendikten sonra kalan 12 milyon TL’nin vadesinin yüzde 0.5 komisyon ve yüzde 11 faiz oranı ile Devlet Kefalet Senedi karşılığında bir ay daha uzatılmasına ve yapılacak olan yeni borç senet veya senetlerinin Sosyal Sigortalar Dairesi İdare Meclisi Başkanı tarafından imzalanmasına;

-Viya Bank Ltd’den alınan 8 milyon TL’nin vadesinin yüzde 0.5 komisyon ve yüzde 10.97 faiz oranı ile Devlet Kefalet Senedi karşılığında bir ay daha uzatılmasına ve yapılacak olan yeni borç senet veya senetlerinin Sosyal Sigortalar Dairesi İdare Meclisi Başkanı tarafından imzalanmasına;

-Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd’den alınan 5 milyon TL’nin vadesinin yüzde 0.5 komisyon ve yüzde 11 faiz oranı ile Devlet Kefalet Senedi karşılığında bir ay daha uzatılmasına ve yapılacak olan yeni borç senet veya senetlerinin Sosyal Sigortalar Dairesi İdare Meclisi Başkanı tarafından imzalanmasına karar verildi”

Tekakpınar: Yeni borçlanma yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Erçin Tekakpınar, 7 aydır Sosyal Sigortalar Dairesi’nin çalışanları borçlanmadan ödediğini söyledi ve dairenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaya başladığını anlattı.

Bu ay sadece üç bankaya olan kredinin vadesinin bir uzatıldığını kaydeden Tekakpınar şu şekilde konuştu:

“Sosyal Sigortalar Dairesi’nde güzel şeyler oluyor. Daire sürdürülebilir bir yapıya kavuşturuluyor. 7 aydır yeni borç alınmadı. Uzun vadeli krediler günü güne ödeniyor. Sadece üç bankaya olan kredilerin vadesi uzatıldı. Bunun yanı sıra birçok bankaya olan borç kapatıldı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.