1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DURUMU İÇLER ACISI
DURUMU İÇLER ACISI

DURUMU İÇLER ACISI

Durumu içler acısı

A+A-

Gazimağusa’da harabe bir evde yaşamak zorunda bırakılan engelli vatandaş Abdullah Yıldız, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor

Hüseyin ÇİÇEK
Abdullah Yıldız 70 yaşında… Ayda sadece bin TL gelir ile hayatını idame ettirmeye çalışan, %50 engelli bir vatandaş…

Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde, döküntü bir halde tahsis edilen evde, 40 yıldan beri tek başına hayatını sürdürmeye çalışan Yıldız, konut kredisi alamadı ama, kendi elinden geldiğince evi biraz olsun yaşanabilir hale getirdi. Abdullah Yıldız, yıllarında etkisi ile tamamen harabeye dönüşmüş evde, özellikle kış aylarında, oldukça zorlu günler geçirdiğini belirterek, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor…

Önce iki komşusundan çekti
Yaşadığı çileyi Diyalog gazetesine aktaran Abdullah Yıldız, 1975 yılında, İskan Dairesi tarafından, kura ile oturduğu evin kendisine tahsis edildiğini söyledi. Herkese konut tamir kredisi verildiği halde, kendisine o dönemde kredi verilmediğini söyleyen Yıldız, dar imkanları ile evin içini ve dışını elinden geldiğince tamir ettiğini ve pencere ile kapı taktığını söyledi.

Evde ikamet ettiği süre içerisinde, evinde gözü olduğunu iddia ettiği, bazı komşuları tarafından evinin kiremitlerinin üç defa kasıtlı olarak kırıldığını öne süren Yıldız, kırılıp dökülen yerleri kendi imkanları ile tamir ettiğini ancak, 2012 yılı Ocak ayı içerisindeki  son tamirat sırasında, tavandan düşerek sağ ayak topuğunu, sağ el bileğini ve altı omurgasını kırdığını dile getirdi.

Belediye kısmen tamirat yaptı
Hastanede yattığı süre içerisinde, komşuları ile mahalle muhtarının dönemin Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’a giderek içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında bilgi verdiklerini, bu durum üzerine belediye görevlilerinin evi kısmen tadil ettirdiklerini anlatan Yıldız, ancak yapılan tadilatın yetersiz olduğunu, bunun üzerine TC Yardım Heyeti’nden yardım talep ettiğini söyledi.

Kredimi henüz alamadım
İlk etapta 15 bin TL’lik yardım aldığını ancak, bu yardımın yetersiz olmasında ötürü, Türkiye Cumuriyeti Devleti’nin KKTC’de ikamet eden TC vatandaşlarına verdiği konut kredisi için bir bankaya müracaat ettiğini söyleyen Yıldız, aldığı 20 bin TL’lik kredinin 5 bin TL’sinin elçilik tarafından kesildiğini, yaklaşık bin TL’lik kısmına banka tarafından masraf ve sigorta ücreti olarak el konulduğunu, 10 bin 500 TL’lik kısmına da TC yardım heyetinden aldığı krediye karşılık el konulunca, kendisine sadece 3 bin 500 TL’lik bir meblağ kaldığını ve bu rakamın evin tamiratı için yeterli olmadığını aktardı.

Yağmurlu günlerde evin içi su doluyor
Yağmurlu günlerde damın akıttığını ve evinin su ile dolduğunu söyleyen Yıldız, kendisinin %50 özürlü bir insan olduğunu, üç defa kalp ameliyatı geçirdiğini, prostat rahatsızlığı olduğunu ifade etti.

Devlet tarafından verilen bin TL’lik aylık ile geçinmeye çalıştığını anlatan Yıldız, “Yaşadığım sağlık problemleri bir yana, evimin oturulmayacak durumda olması bana çok zor günler yaşatmaktadır. Kışta soğuktan, yazda ise sıcaktan evin içerisinde duramıyorum. Evim ha yıkıldı ha yıkılacak” diyerek, yetkililerden bir an önce yardım talep etti.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.