1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DURUŞMA 28 OCAK 2014 SALI
DURUŞMA 28 OCAK 2014 SALI

DURUŞMA 28 OCAK 2014 SALI

Üç kadının ölümünden, biri ağır beş kişinin de yaralanmasından sorumlu tutulan Çiğdem Altınfincan

A+A-

Üç kadının ölümünden, biri ağır beş kişinin de yaralanmasından sorumlu tutulan Çiğdem Altınfincan, sağlık durumu iyiye gittiği için önceki gün mahkemeye çıkarıldı.

Öğretim üyesi oldukları Lefke Avrupa Üniversitesi’nden (LAÜ) evlerine dönerken geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını kaybeden üç kadının ölümünden sorumlu tutulan Çiğdem Altınfincan, dün geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Altınfincan, 28 Ocak 2014 Salı gününe tehir edilen teminat duruşmasına kadar mahkeme tarafından Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Teminat duruşması için Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarılan Altınfincan’ı avukat Süleyman Dolmacı temsil etti.

Avukat duruşma için tehir talep etti

Çiğdem Altınfincan’ın avukatı Süleyman Dolmacı, müvekkilinin sağlık durumuyla ilgili olarak Yakın Doğu Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki doktoru tanık çıkarma düşüncesi olduğunu ve bu nedenle duruşmanın başka bir güne tehir edilmesini talep etti.

Bu talebin ardından iddia makamı adına söz alan Savcı Emine Taşkın, meselenin ciddi olduğunu belirtti ve duruşma gününe kadar zanlının tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat Süleyman Dolmacı’nın talebini ve iddia makamının beyanını dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin ciddiyetine dikkat çekti.

Yargıç Raşit, teminat duruşmasının 28 Ocak 2014 Salı günü yapılmasına karar vererek, zanlı Çiğdem Altınfincan’ın o güne kadar Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasını talep etti.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.