1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DURUŞMA SIRASINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
DURUŞMA SIRASINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

DURUŞMA SIRASINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Girne'de geçtiğimiz gün bir otel odasında yapılan aramada yaklaşık 14 buçuk gr hintkeneviri ve 3 adet uyuşturucu bulunmuştu.

A+A-

Girne’de geçtiğimiz gün bir otel odasında yapılan aramada ele geçirilen yaklaşık 14 buçuk gram hintkeneviri ve 3 adet uyuşturucu hap ile ilgili yürütülen polis soruşturması tamamlandı. Soruşturma amacıyla poliste tutuklu olan zanlılar, ileride görülecek davalarında hazır olmalarının sağlanabilmesi için teminat duruşmasına çıkarıldı.

Zanlı Cemil Turgut, teminat şartlarını yerine getiremediği için, zanlı Aziz Özbek ise hakkında 2 ay hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesi talep edildiğinden dolayı cezaevine gönderildi.  

Duruşma sırasında gözyaşlarına hakim olamayan zanlı Aziz Özbek, cezaevine gönderileceğini duyunca hıçkırıklara boğuldu.

İddia makamının tanığı olarak mahkemede şahadet veren Mustafa Zor, zanlı Aziz Özbek’in “Kanunsuz uyuşturucu ithali, tasarrufu, alma ve verme” suçlarından, zanlı Cemil Turgut’un ise “Kanunsuz uyuşturucu tasarrufu ve alma” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Mustafa Zor, polis tarafından otel odasında yapılan operasyonda ele geçirilen uyuşturucu hapların, zanlı Aziz Özbek tarafından Mağusa Limanı’ndan 5 adet olarak ithal edildiğinin tespit edildiğini belirtti. Söz konusu hapları zanlıların kendi aralarında içtiklerini anlatan Zor, zanlıların ayrıca hintkeneviri türü uyuşturucuyu da içtiklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Suçlamaları kabul eden zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını dile getiren Zor, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır olmalarının sağlanabilmesi teminata bağlanmalarını talep etti.

Savcı Egemen Metay, uyuşturucuyu ithal eden zanlı Aziz Özbek’in 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesini istedi. Savcı Metay, zanlı Cemil Turgut’un ise yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve 10 bin TL nakit para yatırıp, KKTC vatandaşı bir kefilin 10 bin TL tutarındaki kefalet senedini imzalaması şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasını istedi.

Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlı Aziz Özbek’in 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine, zanlı Cemil Turgut’un ise teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakılmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen Cemil Turgut da cezaevine gönderildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.