1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜRÜST: “HÜKÜMET HİZMETİ BECEREMİYORSA, İSTİFA ETMEYİ BECERMELİDİR”
DÜRÜST: “HÜKÜMET HİZMETİ BECEREMİYORSA, İSTİFA ETMEYİ BECERMELİDİR”

DÜRÜST: “HÜKÜMET HİZMETİ BECEREMİYORSA, İSTİFA ETMEYİ BECERMELİDİR”

Kemal Dürüst, hükümetin icraatlarını eleştirerek, narenciye üreticisine eziyet etmekle suçladı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP)  Milletvekili ve Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst, hükümetin icraatlarını eleştirerek, narenciye üreticisine eziyet etmekle suçladı.

Dürüst, “Hükümet hizmeti beceremiyorsa, istifa etmeyi becermelidir” ifadelerini kullandı.

UBP Milletvekili ve Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst yaptığı açıklamada,  ülkenin ekonomik yapısında son derece etkili bir sektör olan narenciye sektörünün, son dönemlerde önemli sıkıntılar yaşamaya başladığını kaydetti.

Her türlü imkansızlığa rağmen ihracatta en üst sırada olmayı başarabilen narenciye sektörünün, ne yazık ki hükümetten gerekli ilgiyi görmediğini dile getiren Dürüst, 8 ay önce ürününü hükümet kuruluşu olan Cypruvex’e veren narenciye üreticilerinin bugün ürün bedelini alamadığına işaret etti.

“Cypruvex’in beceriksiz ve başarısız politikaları yüzünden narenciyenin  hali içler acısı olmuştur. Hala daha ürününün parasını alamayan narenciyeci yeni döneme bahçelerini hazırlayabilmek için bankalardan borç almaktadır” görüşüne yer veren Dürüst, üreticilerin, su motorlarına elektrik parası, gübre giderleri, zirai ilaç giderleri ve diğer bakım giderleri için peşin ödeme yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Hükümete çağrıda bulunana Dürüst şöyle dedi:

“Üreticiye destek olmak adına derhal acil tedbirler  almalı, üreticiye sahip çıktıklarını göstermelidir. Hükümet üreticilere parasını ödemelidir. Acilen narenciye üreticileri ödenmelidir. Narenciye üreticisinin üretime devam edebilmesi adına hükümet üreticilerimize alacaklarını ödemelidir. Emek ve alın teri bedeli olan alacaklar derhal ödenmelidir. Doğrudan gelir desteği paraları ödenmelidir. Narenciye bahçeleri kurutulmaya terk edilmemelidir.”

UBP olarak, tüm narenciye üreticilerine gönülden destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Dürüst, üreticilerin eylemlerinin ve feryatlarının yanında olduklarını dile getirerek, hükümetin derhal ödeme yapmasını talebini yineledi.

Dürüst açıklamasını şöyle tamamladı:

“Hükümet gereğini yapamayacaksa derhal istifa etmelidir. Çare üretemeyen hükümetler halkın önünü tıkayacaksa istifa etmelidir. Hükümet narenciye üreticisini üretimden kopararak toprağından da soğutmayı mı hedefliyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.