1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “DÜŞSEL KADINLARA GİYSİLER” SERGİSİ 3 MAYIS CUMA GÜNÜ AÇILACAK
“DÜŞSEL KADINLARA GİYSİLER” SERGİSİ 3 MAYIS CUMA GÜNÜ AÇILACAK

“DÜŞSEL KADINLARA GİYSİLER” SERGİSİ 3 MAYIS CUMA GÜNÜ AÇILACAK

Naci Talat Vakfı tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölümü öğretim elemanları; Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Özge Dikkaya Göknur, Seda Kuleli ile Duygu Kocabaş Atılgan tarafından hazırlanan “Kıbrıs Masalları; Düşsel Kadınlar

A+A-

Vakıf Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Sıla Usar İncirli tarafından yapılan açıklamaya göre, sergi 5 kişilik bir ekip tarafından beş ayda tamamlandı. Sergi,18 Mayıs Cumartesi gününe kadar 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ADANIR

Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır serginin, altı Kıbrıs masalından esinlenilen ve oradaki kadınların zor yaşamları dikkate alınarak tasarlandığını kaydetti.

Adanır, “Bu masallardan etkilenen bizler de düş gücümüzü kullanarak Kıbrıs masallarının kahramanları olan kadınlara giysiler yarattık” diyerek, bunun için Oğuz M. Yorgancıoğlu’nun, “Masallar 2 Kıbrıs Türk Folklorundan Derlemeler” isimli kitabından yararlanıldığını kaydetti.

Seçilen her masal için 2 giysi tasarlandığı, bunun  için Ödemiş'te üretilen ipek kumaşlar kullanıldığını anlatan Adanır, “Kumaşlar İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin baskı atölyesinde boyandı.  Ayrıca her masal için bir illustrasyon hazırlandı..Tüm bu hazırlıklar ve çalışmalar 5 kişilik bir ekip tarafından 5 ayda tamamlandı” dedi.

TEŞEKKÜR

Vakıf Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Sıla Usar İncirli, Naci Talat Vakfı olarak kardeş şehir İzmir ve Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı ve Tekstil Bölümü öğretim elemanlarıyla; serginin gerçekleşmesine katkı yapan Saray Otel, Serena Butik ve High Level Soft Wear teşekkür etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.