1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜŞÜNCE GÜCÜYLE IŞIKLARI AÇIP-KAPATTI
DÜŞÜNCE GÜCÜYLE IŞIKLARI AÇIP-KAPATTI

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE IŞIKLARI AÇIP-KAPATTI

16 sensörle kişilerin düşünce güçleri okunup

A+A-

YDÜ İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi ve İleri Araştırmalar Merkezi Laboratuvarının çalışmaları basın toplantısıyla tanıtıldı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi ve İleri Araştırmalar Merkezi Laboratuvarının çalışmaları basın toplantısıyla tanıtıldı.
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; açılış konuşmasını YDÜ İBM İleri Araştırmalar Merkezi Başkanı Ahmet Çagman’in yaptığı toplantıda EKG T-Shirt, MS hastalarını yürütmek, EEG tekerlekli sandalye ve akıllı hastane odası projeleri hakkında bilgiler verildi.

YDÜ ÜRETTİĞİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLERLE DÜNYA'NIN DİKKATİNİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

Ahmet Çağman, geliştirilen projelerle Yakın Doğu Üniversitesi’ni ve KKTC’yi en iyi şekilde temsil ederek, üretilen teknolojik ürünlerle dünyanın her yerinde dikkat çekme amacında olduklarını söyledi.

YDÜ DÜNYA'NIN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ FUARI'NDAN DAVET ALDI

17-20 Mart tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek olan dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan ArabLab’a davet edildiklerini vurgulayan Çağman, Ağustos ayında düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda 10 Robotik futbol takımından biri olmak istediklerini belirtti.
Daha sonra Makine ve Dizayn Mühendisi Ersin Aytaç ise, EKG T-shirt hakkında yaptığı konuşmada, geliştirilen bu projeyle 12 adet kumaş sensörle kişinin kalp ritimlerinin kontrol edilebildiğini, hastalığın daha az rahatsız ve daha uzun süreler boyunca takip edilebilmesinin mümkün olabileceğini aktardı.
Ersin Aytaç, merkezi sinir sisteminin en sık görülen hastalığı olan MS hastalığı sonucu yaşanan kopukluklar sensörler vasıtası ile by-pass edilerek hareketin sağlanılabileceğini anlattı.

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TOPLANTI SALONUNUN IŞIKLARINI AÇIP-KAPATTI

Ardından Sistem ve Ağ Yöneticisi Şenol Korkmaz ise, EEG tekerlekli sandalye sistemini basın mensuplarına anlattı.. Korkmaz, 16 sensörle kişilerin düşünce güçleri okunup elektrik motorlu bir tekerlekli sandalyeye, kişinin istediği yöne dönme komutlarının direkt beyinden alınıp tekerlekli sandalyenin elektrik motorlarına iletilerek hastanın istediği yöne dönme hareketinin mümkün olunabileceğini söyledi.

DÜŞÜNCE GÜCÜYLE OYUNCAK TIRI İLERİ-GERİ HAREKET ETTİRDİ

Şenol Korkmaz daha sonra düşünce gücü ile elektrik motorlu model tırı başına taktığı beyin sinyallerini ileten kask ile hareket ettirdi. Salonun ışıklarını da düşünce gücüyle açıp kapattı. Korkmaz , Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin bir odasını akıllı odaya çevirip yatan hastaların oda içerisinde bulunan elektronik aletleri yattıkları yerden kontrol edebileceklerini belirtti.

Konuşmaların sonunda ekip üyeleri, -YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ve YDÜ Mütevelli Heyetİ Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e YDÜ İBM İleri Araştırmalar Merkezi'ne verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini sundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.