1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜŞÜNDÜRÜCÜ AÇIKLAMA
DÜŞÜNDÜRÜCÜ AÇIKLAMA

DÜŞÜNDÜRÜCÜ AÇIKLAMA

Artış bekleniyordu ancak!

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Mayıs ayı enflasyonunun eksi (-0.78) açıklamasının düşündürücü olduğunu açıkladı.

KTOEÖS Mali Sekreteri Vedat Tek’in yaptığı yazılı açıklamada, ülkede aylar süren fiyat artışları nedeniyle  yıllık enflasyonunun % 13-15 seviyelerine çıkması beşlenirken, Devlet Planlama Örgütü’nün Mayıs ayı enflasyonunu -0.78 açıklamasının düşündürücü olduğunu kaydetti.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı yaşayabilmesi için aylık mutfak masrafının 3 bin 5 yüz TL civarında olduğunu dile getiren Tek, “Göç yasasından sonra işe başlayan çalışanlarla ilgili hiçbir düzenleme yapılmazken, bu yasa ile işe giren öğretmenlerimiz Bin 9 yüz TL aylık maaşla yoksulluğa mahkûm edilmişlerdir. Seçim döneminde göç yasasına karşı açıklamalar yapan hükümet ortakları, bir yıla yaklaşan iktidar dönemlerinde bu çalışanlarla ilgili hiçbir çalışma gündeme getirmemişlerdir” ifadelerine  yer verdi.

“Yapılan tüm önerilere kulak tıkayan CTP/BG - DP/UG Hükümeti ‘sağırlar diyalogu’ politikasını devam ettirmekte kararlı görünmektedir”iddiasında bulunan Tek, bu durumu kabul etmediklerini, sadece çalışanlara, çaresizlere ödetilen bu faturaya seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.