1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DUYARLI VATANDAŞLARA ÇAĞRI!
DUYARLI VATANDAŞLARA ÇAĞRI!

DUYARLI VATANDAŞLARA ÇAĞRI!

İskele bölgesinde kendi imkanlarıyla sokak hayvanları için barınak yapan Siya Kırmızı, evsiz hayvanların hayatta kalabilmesi için duyarlı vatandaşlara yardım çağrısında bulurken kendisine yapılan haksızlıklara isyan etti.

A+A-

İskele bölgesinde kendi imkanlarıyla sokak hayvanları için barınak yapan Siya Kırmızı, evsiz hayvanların hayatta kalabilmesi için duyarlı vatandaşlara yardım çağrısında bulurken kendisine yapılan haksızlıklara isyan etti.

2-025.jpg

Derya Alçıner

İskelede hayvan barınağı sahibi Ziya Kırmızı kendisine yapılan haksızlıklara isyan etti.
Sokak hayvanlarının hayatlarını zor şartlar altında, yaşam mücadelesi vererek sürdürdüğünü kaydeden Kırmızı, kendi imkanlarını sokak hayvanlarını korumak için kullandığını söyledi.

4-009.jpg

İskele’de sakin Ziya Kırmızı İskele Belediyesinin gösterdiği arazide kendi olanaklarıyla yarattığı barınakta hiç bir destek göremeden hastalanmış, sokağa terkedilmiş, açlıktan ölmek üzere olan hayvanların bakımını ve tedavisini yapıp sahiplendirmeye çalışıyor.

3-020.jpg

İskele Belediyesinde memur olan Ziya Kırmızı yedi yıldır hem maaşını hemde arta kalan zamanını köpeklere harcadığını ve geç saatlere kadar özveriyle hayvanlara baktığını ifade ederek, kendini bilmez birkaç duyarsız insanın onun bu cabasını hiçe saydığını iddia etti. Bazı vatandaşların sosyal paylaşım sitelerine kendisi ve barınağı hakkında ileri geri konuştuğunu ifade eden Kırmızı, kendisinin çabalarını hiçe sayan bu vatandaşların şikayet edecekleri yerde bir paket mama alıp barınağa bırakmasının daha faydalı olacağını dile getirdi.

 

Ziya Kırmızı:
“Uzaktan gazel okumak kolay gelsinler de kendileri yapsınlar bu kadar işi. Kendi imkanlarımla kurduğum barınak hayvanlar için daha güzel, daha yaşanabilir, temiz bir çiflik haline getirmek en büyük uğraşımdır. Ancak sokak köpeği deyince hiç bir kurumdan destek göremiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum;Evlerdeki ve sokaklardaki yüzlerce köpek kısırlaştırılmadığından dolayı, doğum yaptıklarında sahiplendirilemeyen yavrular sokağa atılıyor. Barınaklar yetersız, sokağa atılan yavrular aclıkla ve trafik canavarıyla mücadele ediyor. Lütfen bize yardım edin. Bu hayvanların yadıma ihtiyacı var” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.