1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DUYARSIZLIK SÜRERSE GREVLERİN ARDI ARKASI KESİLMEYECEK"
"DUYARSIZLIK SÜRERSE GREVLERİN ARDI ARKASI KESİLMEYECEK"

"DUYARSIZLIK SÜRERSE GREVLERİN ARDI ARKASI KESİLMEYECEK"

HTKS, “duyarsızlıklar devam ettiği sürece grevlerin de ardı arkasının kesilmeyeceğini” belirtti.

A+A-

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI: “DUYARSIZLIK DEVAM ETTİĞİ SÜRECE GREVLERİN DE ARDI ARKASI KESİLMEYECEK”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), özlük haklarının yeni teşkilat yasasında hiçbir çalışanın mağdur edilmeyecek biçimde düzenlenmesi, terfi sınavlarının yapılması, yeni personel alınması ve dairedeki sıkıntıların aşılmasını talep etti; “duyarsızlıklar devam ettiği sürece grevlerin de ardı arkasının kesilmeyeceğini” belirtti.

HTKS Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklamasında, hükümetle sorunlarını paylaşıp defalarca çözüm yolu aramalarına rağmen sıkıntıların giderilmediğini, sadece sözler verildiğini ifade ederek, bu duruma artık sabırlarının kalmadığını, sorunlarına çözüm beklediklerini kaydetti.

Ülkenin her yerinde isyan, grev ve eylem olduğunu savunan Kapısız, hükümetin bu hareketleri iyi okuması ve değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

“ÇALIŞMA BAKANLIĞI DERHAL UZLAŞI KOMİTESİ KURMALI”

Hükümetin sorunları çözmesi için önünde 60 gün süresi olduğunu belirten Kapısız, grevin ertelendiği süre içerisinde Sivil Havacılık’taki sorunlara çözüm bulması için Çalışma Bakanlığı'ndan, uzlaşı komitesinin derhal kurulmasını talep etti.

Kapısız, bu konuda somut adım beklediklerini ve bu adımlar atılana kadar grevlerin devam edeceğini ifade ederek, HTKS’nin taleplerini şöyle sıraladı:

“Tasarlanan kamu reformunun hayata geçirilmesi durumunda, hava trafik kontrolörlerinin uğrayacağı mağduriyetin ve dairede oluşacak kadro tıkanıklığının giderileceğine dair komite bazında çalışma başlatılması,

Hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarının yeni teşkilat yasasında hiçbir çalışanın mağdur edilmeyeceği biçimde düzenlenmesi,

Aranan nitelikleri karşılayan personele derhal terfi sınavı ve mülakatlarının yapılması,

Önce göç yasası yürürlükten kaldırılıp hemen ardından hava trafik kadrolarına personel alınması için münhal açılması.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.