1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DUYUMLARA GÖRE BAŞBAKAN DEVREYE GİRDİ!
DUYUMLARA GÖRE BAŞBAKAN DEVREYE GİRDİ!

DUYUMLARA GÖRE BAŞBAKAN DEVREYE GİRDİ!

''İpi boynumuza asmak istiyorlar...''

A+A-

 

Göç Yasası’yla ilgili olarak başbakanın devreye girdiği yönünde duyum aldığını söyleyen Hür- İş Başkanı Yakup Latifoğlu, konunun Cuma günü netleşeceğini belirtti. Sendikaları açlık grevine sürükleyen Göç Yasası’nı değerlendiren Latifoğlu, hükümetin muhalefete başka, iktidarda başka davrandığını ifade etti. Göç Yasası’nın dayatma bir yasa olduğunu savunan Latifoğlu ayrıca konuk olduğu Günaydın Ada Programı’nda asgari ücretin neden belirlenemediğiyle ilgili yorumlarda da bulundu.

CUMA GÜNÜNE İŞARET EDİLDİ

Göç Yasası ile ilgili olarak Dev-İş’e bir bildirimde bulunulduğunu ifade eden Latifoğlu, Başbakanın konuyla ilgili olarak devreye girdiğini söyledi. Göç Yasası’nı ekarte edecek gerekli yasal düzenlemenin ilgili kurumlara gönderileceğiyle ilgili bir duyum aldığını belirten Latifoğlu, son durumun netleşmesi için Cuma gününü işaret etti. Asgari ücret konusunda yapılan görüşmelerde neden bir karar üretilemediğini dile getiren Latifoğlu, anlaşmazlık ipinin işçi temsilcisinin boynuna takılmasının istenildiğini söyledi. Latifoğlu, ücret belirleme toplantılarında geçim indeksinin açıklanmaması halinde bir daha asgari ücret toplantılarına katılmayacaklarını da söyledi.

“SENDİKALAR YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Hükümetin asgari ücreti kendisinin belirlemek üzere çalışma yaptığını söyleyen Latifoğlu programda şu ifadelere yer verdi: “Bizim ülkemizde tüm yasalara rağmen sendikaları yok etmek ve kamunun üzerindeki yükü kaldırmaya yönelik adımlar atılır. Kamunun üzerindeki yükü kaldırmak için her iki ayda bir yeni müşavir yaratmazsınız. Emekliliğe üç ay kalan kişi müşavir oldu. Kendi yandaşlarına makam yaratmak adına bu düzen devam etmektedir. 180 müşavire verilen maaştan yeni istihdam mümkündür bizim ülkemizde. Kamunun üstündeki yük devam ettiriliyor ancak diğer taraftan sendikalar ortadan kaldırılıyor. Çünkü sendikalara gerek duymayacak mantığını yansıtıp çalışanın sendikadan uzaklaşması hedefleniyor.

“EYLEM ASKIYA ALINABİLİR…”
Dev-İş Federasyonu aranmış ve Başbakan’ın Göç Yasası’nı ekarte edecek gerekli yasal düzenlemenin Cuma gününe kadar kurum ve kuruluşlara göndereceği söylenmiş. Verilen cevap 2 Eylül’e kadar böyle bir yazı halinde eylemin askıya alınacağı, gönderilmemesi halinde eylemin devam ettirileceği şeklindedir. Böyle bir yazı Başbakanlık tarafından yok sayılırsa bu genelgeler, bunun yasal düzenlemesi de meclis açıldıktan sonra ivedilikle sevk edilirse sorun aşılmış olacaktır. Ama bir oyalama olarak kullanılacaksa bilecekler ki bu eylem devam ettirilecektir. Cuma akşamına kadar herhâlde böyle bir yazı kurumlara gönderilmiş olur.

HÜKÜMETİN ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEMESİ”
Bir ailenin insanca yaşayabileceği bir maaşı alması için belirledik yasanın emriyle. Bunu belirlerken dikkat etmemiz gereken hususları da yasa sıraladı. Geçim indeksi bizim ülkemizde 90’lı yıllardan beri açıklanmıyor. Şartlar böyle devam edecekse sonraki toplantılara geçim indeksi açıklanmazsa katılmayacağız. Toplanan Asgari Ücret Komisyonu bir süre öngörüyor, belli bir süre içerisinde asgari ücret belirlenemezse hükümetin belirleme yetkisi alması konusunda düzenleme yapıyorlar. O zaman çıkıp asgari ücreti hükümet belirleyecek desinler, bizi de boşuna sıkıntıya sokmasınlar.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.