1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DÜZGÜN’ÜN KATİLLERİNE BİR ASIRLIK CEZA
DÜZGÜN’ÜN KATİLLERİNE BİR ASIRLIK CEZA

DÜZGÜN’ÜN KATİLLERİNE BİR ASIRLIK CEZA

21 yaşındaki Cem Düzgün’ün katilleri

A+A-

Londra’da, 5 yıl önce öldürülen 21 yaşındaki Cem Düzgün’ün katilleri, 114 yıl hapis cezası aldı

Londra’da, 5 yıl önce bir kahvenin kapısı önünde otomatik silahla açılan ateş sonucu öldürülen Cem Düzgün’ün, 4 katil zanlısı yargılandıkları mahkemede hapis cezasına çarptırıldı. Cem Düzgün cinayeti ile ilgili Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, yakın mesafeden 11 el ateş ederek 21yaşındaki Düzgün’ün ölümüne sebep olan 28 yaşındaki Blaize Lunkula, en az 35 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezası aldı.

Cinayetin planlamasında büyük rol oynadığı tespit edilen 24 yaşındaki Yusuf Arslan ise en az 33 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, 27 yaşındaki Ndombasi Makusu en az 28 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezası, 22 yaşındaki Christian Barabutu ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

ÇETELER ARASI SAVAŞTA, RASTGELE ÖLDÜRÜLDÜ

İddia makamı avukatlarına göre, hiçbir suçu olmayan Düzgün, rastgele bir hedefti ve çeteler arası savaşta intikam için öldürüldü.
Yoğun Türk nüfusuna sahip Hackney bölgesinin Upper Clapton semtinde 5 Ekim 2009 Pazartesi akşamı 22.45 sularında meydana gelen olayda, Düzgün, eğlenmek için gittiği Clapton FC Club adlı Türk lokalinden çıkarken kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı.

30 SANTİMDEN ATEŞ AÇILDI

Kanlar içinde kalan gence ilk müdahaleyi çevreden yetişenler yaptı. Bir butikte menajerlik yapan Düzgün, vücuduna çok sayıda kurşun isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Dava sırasında, Düzgün’ün 30 cm’den az bir uzaklıktan makineli tüfekden çıkan 11 kurşun ile vurulduğunu açıklandı.

Dava ile ilgili Metropolitan Polisi Cinayet ve Ağır Suçlar Masası Müfettişi Detektif Simon Franklin, şunları söyledi:

“ÇOK KARMAŞIK BİR SORUŞTURMAYDI”

“Çok uzun ve karmaşık bir soruşturmaydı. Başka suçları da kapsadığı için araştırmamız uzun yıllar aldı. Sonunda, suçluların ceza almasından çok memnunuz. Londra sokaklarında korku ve şiddete yer olmadığını beraberinde çeteler arkasına saklanarak suç işleyenlerin eninde sonunda adaletin karşısına çıkacaklarını gösteren açık bir mesaj oldu.”

RANT KAVGASI, KAN DAVASINA DÖNDÜ

New Scotland Yard tarafından mahkemenin seyriyle ilgili yapılan açıklamada ise, “Tottenham ve Hackney’de Türkiye kökenli çeteler arasındaki rant kavgasının ‘kan davasına’ dönüşmesinin çeşitli cinayetlere yol açtığı ortaya çıktı” denildi. Ayrıca, Düzgün’ün öldürülmesinden 3 gün öncede Tottenham bölgesinde Oktay Erbaşlı’nın (23) seyir halindeyken otomobili içerisinde öldürülmüş olduğuna dikkat çekildi. Erbaşlı’nın vurulup öldürülmesine intikam olarak yapıldığı söylendi. Arslan’ın, Düzgün cinayetinden hemen sonra Erbaşlı’nın kardeşini cep telefonuyla arayıp “Oktay’ın intikamını aldık” dediği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.