1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜZMECE KAZALARLA SİGORTADAN PARA ALANLARA 3 KİŞİ DAHA EKLENDİ!
DÜZMECE KAZALARLA SİGORTADAN PARA ALANLARA 3 KİŞİ DAHA EKLENDİ!

DÜZMECE KAZALARLA SİGORTADAN PARA ALANLARA 3 KİŞİ DAHA EKLENDİ!

Düzmece kazalarla sigortadan para alanların sayısı her geçen gün artıyor.

A+A-

Son haftalarda ortaya çıkarılan ve ülkenin hemen hemen tüm bölgelerinde ayrı ayrı soruşturmalar açılan, olmamış kazaları olmuş gibi göstererek sigortadan para alma yani dolandırıcılık suçlarına karışanların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor.

Dikmen-Taşkent anayolundaki düzmece kazayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Erol Yemenici, Bekir Erişen, Ümit Parlak Yıldız ve Muhammet Gemici’yi benzer suçu Tepebaşı’nda da işledikleri iddiasıyla Boğaz Karakolu’ndan teslim alarak soruşturma başlatan Çamlıbel Polis Karakolu ekipleri, dört zanlının suç ortakları olduğu gerekçesiyle B.B., B.E., ve R.B., isimli üç kişiyi daha gözaltına aldı ve dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Savcı Özlem Tümer’in tanığı olarak şahadet veren polis memuru Mustafa Akan, zanlıların “Polise yalan bilgi verme” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Mustafa Akan, zanlılar hakkında soruşturmanın yeni başladığını belirterek, meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğunu dile getirdi. Zanlıların serbest kalması durumunda alınması gereken ifadelere etki edebileceklerine işaret eden Akan, zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını istedi.

Zanlı avukatlarının tutukluluk süresine itiraz etmemesinin ardından Yargıç Kır, zanlıların meseleyle bağlantılarının olabileceğine bulgu yaptı ve soruşturmanın selameti için istenilen tutukluluk emrini verdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.