1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜZOVA FESTİVAL İLE ŞENLENDİ
DÜZOVA FESTİVAL İLE ŞENLENDİ

DÜZOVA FESTİVAL İLE ŞENLENDİ

Değirmenlik Belediyesi, Düzova Köy Kadın Kursu ve Düzova Muhtarlığı işbirliğiyle organize edilen “Düzova Kültür Festivali”nin ilki dün yapıldı.

A+A-

Değirmenlik Belediyesi, Düzova Köy Kadın Kursu ve Düzova Muhtarlığı işbirliğiyle organize edilen “Düzova Kültür Festivali”nin ilki dün yapıldı.

Değirmenlik Beediye Başkanı Osman Işısal, ilk kez yapılan “Düzova Kültür Festivali”nde yaptığı konuşmasında, Düzova’ya destek olabilmek amacıyla bundan sonraki festivalleri Değirmenlik Belediyesi’nin üstleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, festivallerin önemi üzerinde durarak, Düzova’da ilki gerçekleştirilen bu festivalin devamının da gelmesini umduğunu kaydetti. Festivallerin bölge halkına çok şeyler kazandırdığına değinen Eroğlu, böylece yapılan satışlarla insanların bütçelerinin kalkındığını ifade etti.

Eroğlu’ndan Işısal’a tebrik…
Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’a doğru ve yerinde icraatlarından dolayı teşekkür eden Eroğlu, Düzova ve bölgenin alt yapılarının yapılacağını öğrendiğini, kendilerinin de üzerlerine düşen her türlü görevi yapacaklarını söyledi.

Eroğlu; “Belediye başkanları ‘belediye başkanlığı’ görevlerinden ayrıldıktan sonra, ‘hangi siyasi partinin belediye başkanı’ olarak hatırlanmayacaklar, ‘hangi hizmeti verdi’ şeklinde hatırlanacaklar” şeklinde konuştu. Ercan Havaalanı sahip değiştirdikten sonra halkın huzursuz olduğunu ancak isim konusunda neticede halkın istediğinin olacağını düşündüğünü kaydeden Eroğlu, bu konuda kendisine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Eroğlu, Işısal’a  destek belirterek, festivali organize eden herkesi de tebrik etti.

Bölge halkı danslarla coştu
Kortej yürüyüşü ile başlayarak gün boyu süren etkinlikte; Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları topluluğu, Mağusa Gençlik Dairesi Modern Dans Grubu, Düzova İlkokul Folklor Ekibi, Alayköy Folklor Ekibi, Gençlik Merkezi Değirmenlik Sanat Derneği (DES-DER) gösteriler sundular.

Bu yıl ilki düzenlenen ve tam bir gün süren ''Düzova Kültür Festivali''nde kurulan stantlarda, lezzetli yemeklerin yanı sıra, sağlıklı yaşam için faydalı olan katıksız yerel yapım köy ekmeği, hellim, el makarnası, zeytinyağı ve benzeri ürünler de şenlik havasında tanıtılıp satışa sunuldu.

Köy kadın kursu sergisi açılışı yapıldı…
Düzova ve bölge kadınlarının el emeğini göz nurunu olan el sanatları konusundaki becerilerini sunarak Düzova ve çevresinin tanıtılması amaçlayan festival, Düzova Köy Okulu bahçesinde yapılırken, okulun sınıflarında “Düzova Köy Kadın Kursu”nun işleri de sergilendi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ve Düzova Köy Muhtarı Yusuf Akınlar tarafından açılışı yapılan sergide el emeği göz nuru birçok ürün sergilenirken, satış da yapıldı. Sergi Köy Kadın Kursu Başkanı Behiye Pekdoğan tarafından tanıtıldı.

Behiye Pekdoğan ayrıca festivalde, köy kadın kursuna katılan kadınlara birer teşekkür belgesi verdi.

“Düzova Kültür Festivali”nde Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Eğitmeni Tahir Kaptanoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan teşekkür belgesi alırken, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da, Mağusa Gençlik Derneği’ne teşekkür belgesi verdi.

(yenidüzen)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.