1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DÜZOVA'DA KÜLTÜR ŞENLİĞİ VAR
DÜZOVA'DA KÜLTÜR ŞENLİĞİ VAR

DÜZOVA'DA KÜLTÜR ŞENLİĞİ VAR

Düzova’da bugün Kültür Şenliği gerçekleştiriliyor. Şenlik, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından başlatıldı.

A+A-

ŞENLİK CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU TARAFINDAN BAŞLATILDI

Düzova’da bugün Kültür Şenliği gerçekleştiriliyor. Şenlik, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından başlatıldı.

Düzova İlkokulu’nda yer alan şenliğin açılışına, Maliye Bakanı Ersin Tatar ile bazı milletvekilleri de katıldı

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan şenlikte Kemal Atakan kendi yazdığı bir şiiri okudu. Şenlik,  Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile  Gazimağusa Gençlik Dairesi Modern Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle devam etti. Ardından Köy Kadın Kursu Sergisi Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal tarafından açıldı.

Festivalde gün içerisinde  Düzova İlkokulu Folklor Ekibi, Değirmenlik Merkezi Orta ve Genç Grupları, Değirmenlik Sanat Derneği Minikler ve Genç Grupları’nın gösteriler sunacak; saat  20:00’de ise canlı müzik dinlenebilecek.

Kurulan stantlarda, gün boyunca yiyecek, içecek, hediyelik eşya, oyuncak ve kitap satışı da yapılacak.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasında, şenlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Düzova’da misafirperver, cana yakın insanların yaşadığını dile getiren Eroğlu, her gelişlerinde kucaklaşıp, sohbet edebilmelerinin çok güzel bir şey olduğunu ifade etti.

Kendisine halkın vermiş olduğu görevin sadece Cumhurbaşkanlığı olmadığını ifade eden Eroğlu, ulusal davayı en iyi şekilde savunmak, müzakere masasında haklarını masada bırakmayacak şekilde, yaşayabilir, kalıcı bir anlaşmanın yolunu açmayı da halkın talep ettiğini kaydetti.

Eroğlu, “Aranızdan çıkan, size her zaman güvenen bir kişi olarak, sizlerin ne istediğini bilen ve müzakere masasında sizlerin istediğini savunan bir kardeşinizim, bu benim asli görevimdir” diye konuştu.

Bu gibi sosyal etkinliklerde bir araya gelip hasret gidermenin çok güzel olduğunu dile getiren Eroğlu, festivallerin kültürel zenginliklerin sergilendiği güzel olaylar olduğunu ve KKTC’nin bir çok yerinde festivaller düzenlendiğini söyledi.

Bu festivallere mümkün olduğunca katılmaya çalıştığını ifade eden Eroğlu, gördükleri sevgi ve insanların birbiriyle kucaklaşmasının çok anlamlı olduğunu ve festivallerin anlamını yücelttiğini belirtti.

Belediye başkanlarına düşen görevler de bulunduğunu belirten Eroğlu, Işısal’a seçildiği günden beri güzel çalışmalara imza koyduğu için teşekkür etti.

Ercan Havaalanı sahip değiştirdikten sonra halkın huzursuz olduğunu ancak isim konusunda  neticede halkın istediğinin olacağını düşündüğünü kaydeden Eroğlu, bu konuda kendisine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bütün belediyelerin halka kulak vererek görev yapmasının o bölgedeki insanların mutlu olması anlamına geldiğini söyleyen Eroğlu, altyapının güzelleşmesinin insanların daha huzurlu ve emin yaşamasını sağladığını da belirtti. Eroğlu bütün belediye başkanlarının bunu düşünerek görev vermesini de istedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.