1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜZOVA'YI TİLKİLER BASTI!
DÜZOVA'YI TİLKİLER BASTI!

DÜZOVA'YI TİLKİLER BASTI!

Onlarda aç...

A+A-

Mehmet KARA
   Doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken tilkiler, karınlarını doyurabilmek için geceleri Düzova Köyü’ne iniyor. Bahçelerdeki kümes hayvanlarını telef eden tilkiler, Düzovalıları isyan ettirdi.
Tilkilerin, geceleri kümesteki tavukları telef ettiğini anlatan Düzovalı bazı köylüler, kümeslerin etrafını telle çevirerek kendi imkânlarıyla önlem aldıklarını dile getirdi.
Tilkilerin bir gecede emeklerini sıfırladığını aktaran köylüler, “Eskiden ağıllar bölgesinde bulunan hayvanlara saldırırlardı, şimdi ise köyün içine kadar girerek kümes hayvanlarına zarar vermeye başladılar” diye konuştu.
Yetkililerin konuyla ilgili bir an önce önlem almasını isteyen köylüler, “Biz kendimizden çok bu hayvanlarla ilgileniyoruz. Yumurtasından cevizine, fıstığından kuru üzüme kadar her şeyini veriyoruz. Bunlar bakım isteyen hayvanlardır. Emeğimize yazık.”

Köylüler ne dedi?   Köylüler ne dedi?   Köylüler ne dedi?

Reşat Almulla:
 “Yaklaşık 8-10 adet kümes hayvanım tilki saldırısından dolayı telef oldu. Tilkiler, hayvanlarıma zarar verirken şahit oldum. Hayvanlarımız kümesin içindeyken de saldırıya uğruyor. Tilkiler, tavuk ve horozlarımın başını kopararak onları telef etti. Tilki saldırılarına karşı kendi imkânlarımla önlem almaya çalışıyorum. Kümesin etrafını tellerle çevirmek zorunda kaldım. Bu sene çok fazla tilki saldırısıyla karşı karşıyayız. Tilkiler ovalarda aç. Bu yüzden de geceleri köyün içine kadar girerek kümes hayvanlarına saldırıyor. Yetkililerin konuyla ilgili önlem almasını istiyorum.”

Münür Semagezdi:
 “Son bir ay içerisinde toplamda 10 adet hayvanım telef oldu. Tilkiler, geceleri kümesteki tavuk ve horozlarımın başını kopararak onlara zarar verdi. Kümeslerin önüne tel koyarak hayvanlarımın zarar görmesini engellemeye çalışıyorum. Yetkililerin konuyla ilgili önlem almasını istiyorum. Aksi takdirde kendi önlemimizi kendimiz alacağız. Biz bu hayvanlarla kendimizden daha fazla ilgileniyoruz. Yumurtasından cevizine, fıstığından kuru üzüme kadar her şeyini veriyoruz. Bunlar bakım isteyen hayvanlardır. Emeğimize yazık. Tilkiler bir gecede emeğimizi telef ediyor. Bu sene çok fazla tilki saldırısı yaşanıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.”

Şevki Alkan:
“Son bir ay içinde yedi adet hayvanım tilki saldırısı nedeniyle telef oldu. Bir hayvanım da yaralı. Geçtiğimiz yıllara göre, bu sene çok fazla tilki saldırısıyla karşı karşıyayız. Yetkililer bu işe bir çare bulmalı. Önlem alsınlar. Daha fazla hayvanımız telef olmasın. Tilkiler eskiden ağıllar bölgesinde bulunan hayvanlara saldırırlardı, şimdi ise köyün içine kadar girmeye başladılar.”

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.