1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EBOLA PARTİSİ TEPKİ ÇEKTİ
EBOLA PARTİSİ TEPKİ ÇEKTİ

EBOLA PARTİSİ TEPKİ ÇEKTİ

EBOLA PARTİSİ TEPKİ ÇEKTİ

A+A-

Bir gece kulübünün Cadılar Bayramı kapsamında düzenlediği partinin temasını Ebola olarak belirlemesi İngiltere'de tepki çekti. Binlerce kişiyi öldüren virüsü eğlence malzemesi yapmakla suçlanan gece kulübü, tepkilerin ardından özür diledi, gecenin tüm gelirini Sınır Tanımayan Doktorlar’a bağışladı.

İngiltere’nin Birmingham kentinde bulunan ‘Bar Risa’ isimli gece kulübü tepki çeken bir partiye  ev sahipliği yaptı.

Cadılar Bayramı kapsamında bir parti düzenleyen gece kulübü, partinin temasını Ebola virüsü olarak belirledi. Gece kulübünün binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan virüsü bu şekilde kullanması kentte ve sosyal medyada tepki ile karşılandı.

Düzenlediği parti için kentteki duvarlara asılan afişlerde“Kent ölümcül bir virüsün etkisi altında. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öğrencilerin karantina bölgesi olarak belirlenen Bar Risa’ya gitmelerini istiyor” sözlerine yer verildi.

Gelen tepkilerin ardından Bar Risa adına basın açıklaması yapan bir yetkili, özür diledi ve geceden elde edilen tüm geliri Sınır Tanımayan Doktorlar’a bağışlayacaklarını açıkladı.

Gine, Liberya and Sierra Leone’de etkisini gösteren virüs, WHO’nun açıklamalarına göre, bu yıl yaklaşık 5 bin kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

ntvmsnbc

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.