1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ebru Gündeş'ten Özür Dilerim...
Ebru Gündeş'ten Özür Dilerim...

Ebru Gündeş'ten Özür Dilerim...

İlk kez anlattı...

A+A-

O Ses Türkiye'nin yeni şampiyonu 20 yaşındaki Batmanlı Emre Sertkaya yarışmayı, kararlarını ve hayallerini anlattı

5 kişilik bir ailenin en büyük çocuğu olan Emre, liseden 2 yıl önce mezun olmuş. 9 ay önce ise ailesiyle birlikte yaşadığı Batman'dan İstanbul'a taşınmış. O Ses Türkiye'ye katılmak için ise doğru zamanı beklemiş. O Ses'in şampiyonu Emre Sertkaya Hürriyet'ten Elif Ünal'a kendisini, yarışmayı ve hayallerini anlattı.

 
"KAFELERDE PARA KAZANMAYA ÇALIŞTIM"
 
"Batman'da ailemle yaşıyordum. Liseden mezun olduktan sonra tamamen eve gömülmüş, dört duvar arasında bir şeyler yapmaya çalışan bir Emre ortaya çıkmaya başladı. Sırf 'bir şeyler öğrenmeliyim' diye düşündüğüm için İstanbul'a geldim. O zamanlar kafamda ' O Ses Türkiye' falan yoktu. İlk başlarda para kazanmaya çalıştım kafelerde. İlk 1 ay eziyetti."
 
"KENDİMİ BULDUM DEDİĞİM ANDA YARIŞMAYA KATILDIM"
 
"Çevrem sürekli 'Emre yarışmaya katıl' diyordu, ben 5 sezon bekledim. Çünkü daha bir şeylere hazır olmadığımın bilincindeydim. 'Ben kötüyüm, başarılı olamayacağım' fikri değildi kafamdan geçen ama bu kadar büyük bir kitleye sahip olmanın bir çok konuda beni yanlış bir yerlere çekebileceğini düşündüm. Her zaman sıfırdan başlayan bir Emre olmayı tercih ettim. Kendimce dipleri yaşadım, deneyimledim. Kendimi buldum dediğim anda yarışmaya katıldım."
 
Takımlarında yarıştığı Gökhan Özoğuz ile Hakan Özoğuz, Emre'nin O Ses Türkiye macerasına başlamasındaki en büyük etkenlerden biri:
 
"Gökhan Abi ve Hakan Abi'nin konuşmalarını dinledim.Onların bakış açıları, benim 'deneyimledim de vardım' dediğim bakış açılarına o kadar yakın ki, 'Benim bu adamları tanımam lazım' dedim. Onlarla bir şeyler yapmam lazımdı. Bir şeyler paylaşabileceğimizi biliyordum. Sırf bu yüzden yarışmaya katılmak istedim."
 
"EBRU GÜNDEŞ'TEN ÖZÜR DİLEDİM"
 
Hakan ve Gökhan'a odaklanan Emre, Ebru Gündeş'in kendisine döndüğünü fark edememiş. Sırf bu yüzden ünlü sanatçıdan özür dilemiş: "Sahneye ilk çıktığımda sadece Gökhan ve Hakan'ı döndürme peşinde olan bir Emre'ydim. Onlar döndükten sonra 'tamam' dedim. Şarkıyı da bıraktım. Ebru Gündeş dönmüş ama hiç haberim yok. Ebru Gündeş ile çeyrek finaller sırasında kuliste karşılaştık. Ona bir özür borcumun olduğunun farkındaydım. Gördüm, özür diledim. Sağolsun güzel karşıladı. Zaten ben yanlış anlamadığını biliyordum. Yine de karşılıklı gönlümüz hoş olsun diye üzerime düşeni yaptım."
 
"Gökhan Abilerle tanıştıktan sonra inanılmaz mutlu oldum. Tam da tahmin ettiğim gibi insanlar.Her ikisi de benim abim oldu. O sıcaklığı, o samimiyeti hissettik. Bana en çok 'iyi ki' dedirten oydu."
 
"Yarışmanın başından beri insanlara bir şeyleri gösterme çabasındaydım. İlk defa kamera karşısına çıktım. Sahnede olduğum her an insanlardan müthiş bir sevgi aldım. Muazzam bir duyguydu. Bazı noktalarda ise enerji düşüşleri yaşadım. Sonrasında Gökhan Abi ve Hakan Abi sağolsunlar beni çok güzel motive ettiler. Ondan sonra her şey çok daha güzel oldu."
 
"Şu ana kadar yaşadığım bütün dipleri müzik için yaşadım. Ben eğitimsizim. Müzik adına hiçbir eğitim almadım. Ailemin desteği hep arkamdaydı. Onu hep içimde hissettim. Ailemi inanılmaz özlemiştim. Çeyrek finalde büyük bir patlama yaşadım. Annemin sevdiği bir şarkıyı söyledim, o an tutamadım zaten kendimi..."
 
"SONSUZUN PEŞİNDEYİM"
 
"Geçici olan hiçbir şeye bel bağlamak istemiyorum. Sonsuzun peşindeyim. Etrafımda gördüğüm her şey geçici. Yarışmanın en başından beri söylediğim şey: Benim rakibim yok. Benim tek rakibim sahip olduğum beden ve egom."
 
"HİÇ HEYECANIM YOKTU"
 
"Finalde tamamen teslimiyet modundaydım. Hiç heyecanım yoktu. Sonuçlar açıklanmadan bir kaç dakika önce mavi odaya annem geldi. Bana verilen destekleri anlattı. Sosyal medyadaki mesajları, edilen duaları söyledi... Sarılıp birbirimize hüngür hüngür ağladık. O an birincilik falan umrumda değildi, o duyguyu yaşamak yetti bana. Adım açıklandığında hem stüdyodaki, hem de ekran başındaki insanların sevgisini hissettim. Herkesten Allah razı olsun"
 
"BEN TANINMALIYIM" DUYGUSUNU BİR FİLMDE HİSSETTİM
 
"Bana göre o yarışmadaki 74 kişi de birinci. Düşünceler ne kadar farklı olursa olsun herkesin sesi muazzamdı. Kimisi ünlü olmak istiyorum diyordu, 'ben 8 yaşından beri star olmak istiyorum' diyen vardı...Hepsi için dua ettim. 'İnşallah isteyen bulur' dedim. Meşhur olmak isteyen meşhur da oluyor. Ben istemedim. Sadece yıllar önce izlediğim bir filmde 'ben tanınmalıyım' duygusunu hissettim"
 
"KENDİ ÇALIŞMALARIM VAR"
 
"O Ses Türkiye'den sonra kendi bestelediğim, derlediğim, cover'ladığım çalışmalar var. Daha sonra da olacak. Allah kısmet ederse insanlara müzikle bir şeyler anlatmaya devam edeceğim."
 
 
"Duman'ı ilk dinlemeye başladığım zamanlar Kaan Tangöze'nin biyografisini okumuştum. Biyografiden sonra 'Haberin Yok Ölüyorum' bende inanılmaz derin bir his yarattı. Final hazırlığında Gökhan Abi'ler gelip 'Emre ne okutalım sana? Sezen Aksu'dan Git'i mi söylesen' dediler. Git için hazırlanıyordum. sonra bir anda 'Haberin Yok Ölüyorum' okusam dedim. Final şarkım o an belli oldu."
 
'MİNNET EYLEMEM'İ OKUMAM LAZIMDI'
 
Emre yarışmada Ahmet Aslan'ın 'Minnet Eylemem' şarkısını söylemek istemiş ama Tarık Sezer buna izin vermemiş. "Benim çekime geldiğim gün Gökhan Abiler 'Zahit Bizi Ta'n Eyleme'yi söylemişlerdi. Arkada televizyonda izliyorum 'ben nasıl bugün Minnet Eylemem'i okumam' diye düşündüm. Jüriler döndükten sonra bunu dile getirdim. Fırsat verdiler. 'Minnet Eylemem'i okuyamasaydım çok üzülecektim."
 
"HİSSEDEMEDİĞİM HİÇBİR ŞARKIYI SÖYLEMEDİM"
 
"Bana 'Emre bu şarkıyı hissedeblir misin' diyorlardı, eğer 'evet' dersem o şarkıya sahneyle çıkıyordum. Hissedemediğim şarkılar olduğunda değiştiriyorduk."
 
"MELEK'LE ÇOK SAMİMİYİZ"
 
Emre Sertkaya, yarışmacı arkadaşı Melek'le sahnede yaşadıkları yakınlaşmanın nedenini samimiyete bağlıyor. "Melek'le sahnede yaşadığımız samimiyetimizden gelen bir durumdu. Ondan aldığım enerjiyi asla unutmam. Çünkü samimiyet ayrı bir şey herkeste bulamazsınız."
 
"ACUN ABİ'NİN KULAĞINA NASIL GİTTİ BİLMİYORUM"
 
"Busegül ile O Ses Türkiye'de tanıştık. Konuşmaya başlayalı 3 gün olmuştu. Seçil Hoca, Busegül ile düelloda eşleştiğimizi söyleyen bir mesaj attı. Aramızdaki durumdan haberi bile yoktu. Araya bir rekabet modu girdi. Samimiyet bitti. Olmadı... Acun Abi'nin kulağına nasıl gitmiş hala bilmiyorum." "Enerji düşüşünü en çok yaşadığım anlardan biriydi. Arka tarafta sahneye çıkmayı bekliyorum, ön tarafta bambaşka konuşmalar... Busegül neden öyle bir konuşma yaptı bilmiyorum. Hayatında başarılar diliyorum. Star olacak bir sesi var. İnşallah gönlünden geçene sahip olur ama inşallah gönlün kaybetmez"
 
Emre'ye sosyal medyada hakkında yapılan 'aslında yakışıklı çocukmuş, program boyunca başını kaldırmadı ki yüzünü görelim' yorumunu hatırlattım. Benim başımı eğme sebebim 'kapanıştı' dedi: " Sahneye çıktığımda başımı öne eğişimin sebebi bir kapanıştı... Mevlana'nın yüzü yere bakar, Erkan Oğur'un yüzü yere bakar, Ahmet Aslan'ın yüzü yere bakar... Ben onlar gibi insanları örnek aldım. Ben o sırada kendimle başbaşa kalıp ego savaşı veriyordum. O insanların sevgileri, tezahüratları... Egom beni yenmesin diye başımı öne eğip kendime kapandım."
 
"BEN DE HERKES GİBİYİM"
 
"Benim Twitter hesabım yok. Ben siyasetten uzak kalmayı tercih ediyorum. Benim yolum Hak yolu. Ondan başka hiçbir yolda değilim. Nasıl ki, peygamber efendimiz 'ben de sizin gibi bir beşerim' diyorsa ben de herkes gibi bir beşerim. Evet Batman'da doğdum. Hiçbir zaman aslımı reddetmedim. O tweet'i atana selam olsun belki içinde kötü bir niyet yoktur"
 
"Benim amacım milyonlarca insana ulaşıp hepsini memnun etmek değil. Zaten bu mümkün de değil. İnsanlar bana hakaret de edebilir. Minnet etmem ama hepsine eyvallah demişimdir."
 
"İYİ Kİ ONLARI TANIDIM"
 
"Acun Ilıcalı çok değerli bir insan. Bu kadar insana böyle bir deneyim yaşatması, ekran başındaki en küçük insanı bile mutlu edebilmesi... Yüreği çok güzel bir insan. Gökhan ve Hakan Abi artık benim abilerim. Çok şey kattılar bana. Onları tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum..." Emre'nin en büyük hayallerinden biri de ustalarım dediği Ahmet Aslan, Erkan Oğur, Athena ve Civan Haco ile günün birinde aynı sahneyi paylaşmak.
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.