1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ECEL YOLDA YAKALADI
ECEL YOLDA YAKALADI

ECEL YOLDA YAKALADI

Ecel yolda yakaladı

A+A-

Suna ERDEN

Girne’ye arkadaşları ile eğlenmeye gelen ve yolcu olarak bulunduğu aracın kaza yapması sonucu yaşamını kaybeden 43 yaşındaki Yusuf Temli aşırı sürat ve alkolün kurbanı oldu

Güzelyurt’ta yaşayan Yusuf Temli, Osman Tabak Hazarlar ve Recep Tuzluca önceki gece eğlenmek için Girne’ye geldi. Gece geç saatlere kadar eğlenen üç arkadaş eve dönüş yolunda kaza yaptı. Alsancak çevre yolunda meydana gelen kazada 43 yaşındaki iki çocuk babası Doğancı köyü sakini Yusuf Temli yaşamını yitirdi. Kaza, alkollü olduğu öne sürülen Recep Tuzluca’nın aşırı hızdan dolayı çemberi geçerken kaybedip banket dışına çıkarak toprak sete çarpması sonucu meydana geldi.

AŞIRI HIZLI VE ALKOLLÜYDÜ İDDİASI

Girne-Alsancak çevre yolunda dün gece meydana gelen trafik kazasında 43 yaşındaki Yusuf Temli yaşamını yitirdi. Çevre yolunda saat 03.30 sıralarında meydana gelen kaza şöyle gerçekleşti: EF 940 plakalı araç ile Alsancak’a doğru seyreden Recep Tuzluca, Girne Amerikan Üniversitesi çemberini geçerken aşırı sürat ve dikkatsizlikten dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybedip banket dışına çıkarak toprak sete çarptı.

ARKA KOLTUKTA SON NEFES

Kaza sonucu aracın arka koltuğunda yolcu olarak bulunan Yusuf Temli olay yerinde yaşamını yitirdi. Alkollü olduğu öne sürülen araç sürücüsü ve ön koltukta yolcu olarak bulunan Osman Tabak Hazarlar önce Girne Dr. Akçiçek Hastanesi, ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Osman Tabak Hazarlar acil serviste müşahede altına alınırken, taburcu olan Recep Tuzluca gözaltına alındı.

MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Ölümlü kaza ile ilgili soruşturmayı yürüten polis, Girne-Alsancak çevre yolunda saat 03.30 sıralarında trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Polis, kazanın dikkatsiz ve süratli sürüş yapan EF 940 plakalı araç sürücüsü Recep Tuzluca’nın Girne Amerikan Üniversitesi çemberini geçerken direksiyon hâkimiyetini kaybedip banket dışına çıkarak toprak sete çarpması sonucu meydana geldiğini söyledi.

OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Polis, kaza sonucu aracın arka koltuğunda yolcu olarak bulunan Yusuf Temli olay yerinde yaşamını yitirdiğini, ön koltukta yolcu olarak bulunan Osman Tabak Hazarlar ile zanlının yaralandığını belirtti.

YEDİK, İÇTİK, GEZDİK

Tedavisinin ardından gözaltına alınan zanlının ifadesinde kazadan önce birkaç eğlence mekânına gittiklerine ve alkol aldıklarına dair beyanda bulunduğunu kaydeden polis, alkol testi için zanlıdan kan örneği aldıklarını ve incelenmek üzere laboratuvara gönderdiklerini belirtti. Polis, kazayı gören bazı tanıkların olduğunu, bu kişilerden ifadeler alacaklarını kaydetti. Polis, zanlının alkollü olduğundan şüphelendikleri için henüz ifadesini almadıklarını da belirtti. Yusuf Temli’nin ailesinin tepkili olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, hem zanlının güvenliği hem de soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile polis hücresinde kalmasını talep etti.

1-713.jpg

ÜÇ GÜN TUTUKLU KALACAK

Zanlı avukatı 3 günlük süreye itiraz etmezken, zanlının açık yaraları olduğunu belirterek, tam teşekküllü bir hastanede kontrolden geçirilmesini talep etti. Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına, hücreye konmadan önce doktor kontrolünden geçirilmesine ve çıkacak rapor ile ilgili mahkemeye bilgi verilmesine emir verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.