1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ECELE DENİZDE YAKALANDI
ECELE DENİZDE YAKALANDI

ECELE DENİZDE YAKALANDI

Kıbrıslı Türk ve Rum halklarının yaşamlarını incelemek üzere Kıbrıs’a gelen 80 yaşındaki Alman profesör, Altın Kum Sahili’nde yüzerken yaşamını yitirdi

A+A-

Avrupa Birliği’nin Almanya Şubesi adına, Kıbrıslı Türk ve Rum halklarının yaşamlarını incelemek amacıyla geçtiğimiz günlerde bir kafile ile Kıbrıs’a gelen 80 yaşındaki Alman Prof. Dr. Franz Fippier, dün Altın Kum Sahili’nde yüzerken, rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Bir metrelik derinliği bulunan denizin içinde fenalaşan Alman profesörün ölüm sebebi, bugün yapılacak otopsiyle belirlenecek.

Daha önce kalp ameliyatı olduğu ve kalbinde pil bulunduğu öğrenilen Prof. Dr. Fippier’e olay yerinde ilk müdahaleyi sahilde bulunan yabancı bir doktor yaptı ancak, Alman profesör kurtarılamadı.

Birlikte geldiği kafile ile Girne’de Oscar Otel’de kalan Fippier, mensubu olduğu heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Birleşmiş Milletler yetkililerini de ziyaret etmişti.

Dün de, Karpaz bölgesini ziyaret eden kafile, önce Dipkarpaz Belediye Başkanını, ardından Apostolos Andreas manastırını ziyaret etti. Dinlenmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Altın Kum Sahili’nde mola veren kafile üyelerinden bazıları, güneşli havayı da değerlendirerek denize girdi.

Saat 16.00 sıralarında Prof. Dr. Franz Fippier de denize girdi ancak aniden rahatsızlandı. Sahilde bulunan yabancı bir doktorun ilk müdahaleyi yaptığı Fippier yaşama döndürülemedi ve hayatını kaybetti.

Yenierenköy Sağlık Merkezi’nden Dr. Sonay Özbalıkçı, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 80 yaşındaki profesörün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Olayın duyulmasının ardından İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, İskele Polis Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylanlı ve İskele Adli Şube Amir Yardımcısı Rezvan Kaçar da Altın Kum Sahili’ne giderek incelemelerde bulundu.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırılan Prof. Dr. Franz Fippier’in ölüm nedeni bugün yapılacak otopsiden sonra belirlenecek.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.