1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ECON’DA GÜNEY KIBRIS EKONOMİK KRİZ KONUSU ELE ALINDI
ECON’DA GÜNEY KIBRIS EKONOMİK KRİZ KONUSU ELE ALINDI

ECON’DA GÜNEY KIBRIS EKONOMİK KRİZ KONUSU ELE ALINDI

Avrupa Parlamentosu’na (AP) bağlı Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nde (ECON) geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen toplantıda Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz konusunun ele alındığı belirtildi.

A+A-

Avrupa Parlamentosu’na (AP) bağlı Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nde (ECON) geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen toplantıda Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz konusunun ele alındığı belirtildi.

ECON’un, toplantısında Liberaller Grubu’nun, Güney Kıbrıs’ı ekonomik krize sürükleyen tüm “gizli boyutlara” ışık tutacak olan bir İnceleme Komitesi’nin kurulması yolunu da açma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi “Liberaller İnceleme Komitesi İçin Yolu Açıyor” başlıklı haberinde geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen ECON toplantısına ve buradaki konuşmalara geniş bir şekilde yer verdi.

Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem’in toplantı sırasında sunduğu verilerin en azından yetersiz olarak addedildiğini yazan gazete, Dijsselbloem’in özellikle kararların empoze edilmesine yönelik yöntemler konusundaki özlü sorulara yanıt vermeyi ret ettiğini belirtti.

Dijsselbloem’in “yetersiz” olarak nitelendirilen düşüncelerinin bir dizi tepkiye neden olduğunu belirten gazete ECON Başkanı Sharon Bowles’in (Liberaller Grubu milletvekili), toplantı sonunda hala daha tereddütlerinin bulunduğunu ifade ettiğini yazdı.

Habere göre, Bowles’in bu açıklaması,  Troyka ile Euro Grubu’nın başrol oyuncularının yanıtlarının yetersiz olduğunun addedilmesi durumunda derhal inceleme komitesinin kurulmasını talep edeceklerini ifade eden Liberallerin niyetlerine yön veriyor.

Gazete Avrupa Parlamentosu’nda büyük bir siyasi aileye sahip olan Avrupa Halk Partisi’nin (265 AP üyesi), bu konudaki tavrının belirsiz olduğuna da dikkati çekti.

Gazete elde edindiği bilgilere dayanarak, gerek Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem’in gerekse Avrupa Merkez Bankası’nın, Avrupa Parlamentosu tarafından Güney Kıbrıs ile ilgili olarak bir inceleme komitesinin kurulmasından kaçınılmasını arzuladığını, zira araştırmanın, gerek Euro Grubu’nun Güney Kıbrıs’ı ele aldığı yöntem gerekse Avrupa Merkez Bankası’nın “Laiki” Bankası’na 9.6 milyar Euro vermesi konusunda ciddi sorumluluklar kaydedeceğine inandıklarını yazdı.

Habere göre bir AB kaynağı ise gazeteye yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu tarafından inceleme komitesinin kurulmasının, müdahalelerin olmaması durumunda, mümkün olarak addedildiğini ifade etti.  

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.