1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ECZA DEPOSU OLANLAR DİKKAT!
ECZA DEPOSU OLANLAR DİKKAT!

ECZA DEPOSU OLANLAR DİKKAT!

ECZA DEPOSU OLANLAR DİKKAT!

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, güncel konuşmalarla tamamlandı.

Meclis'in bir sonraki oturumu 22 Haziran Pazartesi saat 10.00’da yapılacak.

GÜNDÜZ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, “mayınlar” konusuna değinerek, bu konuda bugüne kadar hiçbir olay yaşanmadığını, avcıların da bölgede yıllardır dolaştığını söyledi.

Gündüz, bazı Alman acenteleri ile görüştüklerini ve su altı dalış alanlarının tespit edilerek, pazarlanacağını ifade etti.

Gündüz, 2015 yılına yönelik bazı firmalar ve acentelerle görüştüklerini ve reklam kampanyaları yapacaklarını belirtti.

PortİSBİ konusuna da değinen Gündüz, “Serbest bölge içinde serbest bölge olmaz” dedi. Tüzüğün değişmesi gerektiğine işaret eden Gündüz, ivedilikle sözleşmenin yeniden gözden geçirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Gündüz, deniz kirliliğinin de söz konusu olduğunu söyleyerek, yağ kirliliği olmadığını ama çöp ve plastik kirliliği bulunduğunu, buna yönelik de temizlik kampanyası başlatıldığını ifade etti.

ULUÇAY

Dışişleri Bakan Vekili, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, dün Gazimağusa’da Othello Kalesi’nde bir düzenleme yapıldığını, siyasi parti temsilcilerinin Slovak Büyükelçiliği organizasyonunda bölgeye gittiğini, etkinliğin Dışişleri Bakanlığı organizasyonu olmadığını belirtti.

Mayınlar konusunda ilk alınan verilerin yetersiz olduğunun açıklandığını, netleşme için girişim yapıldığını ve BM’den yardım talebinde bulunulduğunu söyleyen Uluçay, söz konusu alanlarda araştırma başlatılacağını kaydetti.

Yangın helikopteri konusunda da değinen Uluçay, anında müdahale sağlanabilmesi için yangın helikopteri kiralandığını belirtti.

Ülkesel Fizik Plan’ın Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını anımsatan Uluçay, bugüne kadar plana katkı koyan herkese teşekkür etti.

Uluçay, pazartesi günü Girne İmar Planı’nın hazırlanmasına başlandığına işaret etti.

Adanın diğer kesimlerinin de emirnamelerden kurtarıp, imar planına dönüştürme hedefinde olduklarını söyleyen Uluçay, İmar Yasası’nda da birtakım değişikliklere ihtiyaç duyulduğunun ortaya çıktığını, bu konuda ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışabilmek için bir çalışma başlatılacağını açıkladı.

Uluçay, teknik bir komite oluşturulacağını, ekim sonuna kadar değişiklikleri tasarı olarak sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

ÖZCENK

UBP Milletvekili Erdal Özcenk, sağlıkla ilgili güncel konuşma yaptı.

Özcenk, eczanelerle ilgili tüzük konusuna değinerek, tüzüğün eczacılara ikiye böldüğünü kaydetti.

Tüzüğün içeriğiyle ilgili bilgi veren Özcenk, tüzük kurallarının tüzükten önce açılan eczanelere uygulanmayacağını, tüzüğün yürürlüğe gireceği tarihten itibaren uygulanacağını kaydetti.

Özcenk, “Bir tüzük çıkacaksa, o tarihte okullarda okuyan eczacılık fakültesi öğrencilerini kapsamaması gerekiyor” dedi.

Özcenk, konuya taraf olmadığını ancak bir konsensüse varılması gerektiğini, anlaşmazlığın her iki tarafın zararına olduğunu söyledi.

UBP’nin serbest piyasa ekonomisinden yana olduğunu söyleyen Özcenk, Anayasa’ya aykırı tüzük yapılmaması gerektiğini, bu tüzüğün Anayasa’ya aykırı olduğu görüşünü belirtti.

Meslek enflasyonunun tüm sektörlerde yaşandığını söyleyen Özcenk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili adım atmasını istedi.

GÜLLE

Özcenk’i yanıtlayan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, göreve geldiklerinde, sağlıkta sürdürülebilir bir yapı olmadığını, yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini, buna yönelik çalışmalar başlattıklarını ve çabalarının devam ettiğini söyledi.

“İSTEDİĞİMİZ İŞBİRLİĞİ ORTAMINI BULAMADIK”

Eczacıların düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söylediklerini, gereksinim duyulduğunu ilettiklerini belirten Gülle, “Ancak istediğimiz işbirliği ortamını bulamadık” dedi.

Bazı düzenlemelerin üniversite aşamasından yapılabileceğini, bu amaçla girişim yaptıklarını söyleyen Gülle, “Dünyada 3 bin- 3 bin 500 kişiye bir eczacı düşüyor. Bizde ise bin 400 kişiye bir eczane düşüyor. Bu iki katına çıkacak ve sıkıntı olacağı ortadadır. Böylece bir tüzük taslağı önerildi, tartışılması gereken noktalar vardı. Bakanlar Kurulu da bunların tartışılması gerektiğini söyledi. Ve bunu bir tüzükle değil yasal düzenleme ile yapma yönünde bir düşünce oluştu ancak tam o günlerde basında bazı fakültelerin yeni öğrenci aldığını öğrendik” diye konuştu.

Tüzüğün sadece yeni gireceklere bir mesaj verme adına yürürlüğe girmesi amacı taşıdığını söyleyen Gülle, yeni bir yasa düzenlemesi yapılacağını, tüzüğün de değiştirileceğini ifade etti.

“ORTAK AKIL YARATILMALI”

Gülle, bu konuda bir ortak akıl yaratılması gerektiğini belirtti.

Düzenleme yapmaktan kaçınmanın da bir sektörü kendi kaderine bırakma anlamına geleceğini, bu noktada da olmadıklarını söyleyen Gülle, farklı düşüncelerden bir sinerji yaratılması gerektiğini kaydetti.

Gülle, “Artık eczaneler zinciri olmayacak bu ülkede. Ecza depoları eczane açamayacak. Buna da sınırlandırma getireceğiz. Bu düzenlemeler yapılacak. Bir yasa taslağı hazırlayacağız. Tüzük de ona göre değişecektir” dedi.

Konuşmaların ardından yazılı sorulara geçildi.

Daha sonra Meclis oturumu sona erdi. Bir sonraki oturum 22 Haziran Pazartesi saat 10.00’da yapılacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.