1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EDEK AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI SCHULZ’A KIZGIN
EDEK AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI SCHULZ’A KIZGIN

EDEK AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI SCHULZ’A KIZGIN

KS EDEK partisinin, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetlerinin ...

A+A-

KS EDEK partisinin, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetlerinin Avrupa Parlamentosu tarafından ele alınması ve kınanması girişimini engelleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a kızgın olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “EDEK’te Martin Schulz’a Karşı Ortam Ağır-Parti AP Başkanı İle Çatışmaktan Kaçınıyor” başlıklı haberinde, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un, Türk “tahriklerinin” ve Güney Kıbrıs’a karşı “tehditlerinin” görüşülmesini engellemesinin ardından Rum Sosyalistler safında,  Martin Schulz için ağır bir ortamın söz konusu olduğunu yazdı.

Martin Schulz’un son faaliyetinin, EDEK içerisinde bardağı taşıran son nokta olduğunu yazan gazete Schulz’un EDEK içerisinde artık Güney Kıbrıs’a yönelik “dost olmayan” kişi olarak addedildiğini belirtti.

Gazete Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un bu faaliyetinin, Avrupa Parlamentosu Grup Başkanları Konferansı toplantısı sırasında gerçekleşmesi ve dışarıya çıkanların, bilgiler temelinde olmasına bağlı olarak EDEK’in, kamuoyu önündeki müdahalelerinde bardağın yarısının dolu olduğunu göstermeye çalıştığını yazdı.

Habere göre KS EDEK Başkan Yardımcısı Kostis Evstahiu, yaptığı açıklamada, Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pitella’nın açıklamasına atıfta bulunarak Pitella’nın, Türkiye’nin davranışını tümden ve ciddi bir şekilde kınadığını, konunun Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi’nde ele alınacağını söylediğini ifade etti.

EDEK’in söylemekten kaçındıklarını, Başkan Yardımcısı Papadakis’in yazmış olduğu makaleyle dile getirdiğini yazan gazete Papadakis’in makalesinde Schulz’a yönelik olarak “kendisinin hizmet edilmesinden yana olduğu ilkeleri çiğnemesinin ilk kez olmadığı” ifadesini kullandı.

Habere göre Papadakis, ayrıca Schulz’un tüm sosyalist ruhuyla, Türkiye’nin faaliyetlerini kınamak yerine, görmemiş, duymamış ve bilmezmiş gibi davrandığını savundu.

Alithia gazetesine göre AKEL AP üyesi Neoklis Silikiotis, dün bir açıklama yaparak Sosyalist Grubu, Başkanlar Konferansı toplantısında Birleşik Sol Grubun Türk “ihlallerinin” görüşülmesi ve bu yönde karar alınması önerisi aleyhine oy vermesinin ardından,tutarsızlıkla suçladı.

Silikiotis, açıklamasında ayrıca Avrupa Birleşik Solu/Kuzeyli Yeşil Sol Konfederatif Grubu’na istikrarlı tavır nedeniyle teşekkür etti.

Avrupa Birleşik Sol Başkanı Gabrielle Zimmer’in açıklamasından dolayı partisinin duyduğu minnettarlığı da dile getiren Silikiotis, Zimmer’in, Başkanlar Konferansı toplantısı içerisinde ve dışarısında Türkiye’nin “saldırgan faaliyetlerine” son verilmesi gerektiğini savunduğunu belirtti.

“RUM BAŞKANLIĞI AP’NİN KARARINDAN RAHAT NEFES ALDI”

Haravgi gazetesi de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis hükümetinin, Avrupa Parlamentosu’nun, Türk “tahriklerinin” görüşülmesine “hayır” demesinin ardından rahat bir nefes aldığını belirtti.

Gazete Rum hükümetinin, Avrupa Parlamentosu arenasında mücadele vermeye hazır olduğunu düşünmemesi nedeniyle bu karardan dolayı rahat nefes aldığını kabul ettiğini yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.