1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''EFELENİRSE REZİL OLURUZ”
''EFELENİRSE REZİL OLURUZ”

''EFELENİRSE REZİL OLURUZ”

''Efelenirse rezil oluruz”

A+A-

“Efelenirse rezil oluruz”

Ulusal Birlik Partisi içinde yaşanan “Üyelik krizi” hakkında açıklamalar yapan UBP Başkan Adayı Ersin Tatar, 31 Ekim’de gerçekleşecek kurultayla ilgili Özgürgün’e net mesajlar gönderdi.

Ulusal Birlik Partisi 31 Ekim’de gerçekleşecek olan başkanlık yarışıyla ilgili son günlerde yaşanan “Üyelik krizi” yeni boyutlar kazanmaya başladı.

Yeni Bakış’a konuşan UBP Lefkoşa Milletvekili ve UBP Genel Başkan Adayı Ersin Tatar, “UBP’nin 3 bin 500 olan delege sayısı üyelik sistemine geçtikten sonra 8 bine yükseldi. Hüseyin Özgürgün, ilçe başkanlarını bakan atadı ve tüzüğe bakılmaksızın da üye yapılıyor. Bu kurultayı etkileyecek bir icraattır ve yaşananlar karşısında sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

UBP kurultayının şeffaf ve demokratik bir yapıda gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çeken Tatar, “Özgürgün demokratik bir yaklaşımdan çok uzak. Parti içindeki sorunların mahkemede çözülmesini istemiyoruz. Biz masada konuşarak çözüm bulma taraftarıyız. Eğer Özgürgün kurultayda da “Meclis’teki efelenmesi gibi” bir tutum içinde olursa tüm dünyanın gözleri önünde parti olarak rezil oluruz” dedi.

Abbas ELMAS

Ulusal Birlik Partisi’nin 31 Ekim’de gerçekleşecek olan başkanlık yarışıyla ilgili son günlerde yaşanan “Üyelik krizi” yeni boyutlar kazanmaya başladı. Özellikle UBP’de tüzük değişiminin ardından partiye yazılan üyeler hem parti tabanı hem de 31 Ekim’de başkanlık için yarışacak adaylar arasında huzursuzluğa neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda özellikle ilçelerden patlak veren “Üyelik krizi” ile ilgili rahatsızlıklar gün geçtikçe su yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a açıklamalarda bulunan UBP Başkan Adayı ve Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün koalisyon hükümetine bakan olarak UBP ilçe başkanlarını atadığını ve 31 Ekim’de gerçekleşecek kurultay için UBP Tüzüğü’ne aykırı üyeler yazdırdığını söyledi.

"Uzlaşıya varamadık"

Geçtiğimiz akşam UBP’de gerçekleşen toplantıda Hüseyin Özgürgün ile bir uzlaşıya varamadıklarını ifade eden Tatar, “UBP’nin 3 bin 500 olan delege sayısı üyelik sistemine geçildikten sonra bir anda 8 bine  ulaştı. Bakan olarak atanan ilçe başkanları Özgürgün için çalışarak üyeliğe hakkı olmayan veya eski delegeler kayıt dışı tutularak kendine oy verecek kişileri parti üyesi yapıyor” diye konuştu.

"Kurultay sonuçlarını etkiler"

Hüseyin Özgürgün’ün bu tutumunun kurultay sonuçlarını ciddi anlamda etkileyeceğine inandıklarını ifade eden Tatar, “Biz UBP kurultayında demokrasinin çalışmasını istiyoruz. Ulusal Birlik Partisi bu ülkeyi iyi yönetecek her özelliğe sahiptir. Benim için antidemokratik duruşlar kabul edilemez” dedi.

 

"Özgürgün uzlaşıdan yana değil"

Ersin Tatar, parti içinde yaşanan sıkıntılarla ilgili masaya oturup çözüm bulma taraftarı olduklarını ancak, Hüseyin Özgürgün’ün bu tutum içinde olmadığına dikkat çekerek, yaşanan olumsuzlukları mahkemeye taşımak istememelerine rağmen gidişatın bu yönde olduğunu vurguladı.

 

"Rezil oluruz"

“Özgürgün’ün son dönemde Meclis kürsüsünden eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na yönelik tutumunun kurultay kürsüsünde yaşanması halinde tutumunuz ne olacak?” sorusunu yanıtlayan Tatar, “Böyle bir tutum hiç iyi olmaz. Kurultay günü bütün medya kuruluşları orada olacak. Özgürgün’ün böyle bir tutum sergilemesi parti olarak hepimiz rezil oluruz anlamına gelir. Ülkenin en köklü partisi olan UBP’nin böyle bir durumda kalmasını kimse istemez” diye konuştu.

Tatar, “Parti Merkez Yönetim Kurulu’nun bu noktada tarihi bir görev üstlenmektedir. UBP kurultayının sekteye uğratılmaması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Benim ricam Merkez Yönetim Kurulu’nun konuyu titizlikle incelemesi ve menfaatler için haksız üye yapılanlarla ilgili bir karar üretmelerini istiyorum” dedi.

Yeni Bakış

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.