1. HABERLER

  2. SPOR

  3. EFSANE İSİM HAYATINI KAYBETTİ!
EFSANE İSİM HAYATINI KAYBETTİ!

EFSANE İSİM HAYATINI KAYBETTİ!

Efsane başkan vefat etti;

A+A-

 

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Faruk Ilgaz 92 yaşında vefat etti. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre Faruk Ilgaz gece geç saatlerde hayatını kaybetti. Dün akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan efsane başkan bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle de tedavi görüyordu. Faruk Ilgaz, Fenerbahçe'in en çok kupa gören başkanıydı.

Türk futbolunun acı günü... 1966-1974 ve 1976-1980 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yürüten Faruk Ilgaz, bugün hayata gözlerini yumdu. 1922 doğumlu olan Faruk Ilgaz, dün yoğun bakıma kaldırılmıştı. Sarı lacivertliler Faruk Ilgaz'ın başkanlık döneminde 4 Türkiye 1. Ligi, 2 Türkiye Kupası, 1 Balkan Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı.

Bir sezonda 5 kupalı Fenerbahçe’nin başkanı Faruk Ilgaz’dı

Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde, 1967-1968 sezonunda Fenerbahçe 5 kupa birden kazanarak eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştı. Dünyada başka hiçbir kulübe nasip olmayan bir sezonda 5 kupa Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe’ye kazandırılmıştı. Fenerbahçe o sezon Türkiye Ligi Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Balkan Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanmıştı.

Faruk Ilgaz için tören düzenlenecek

Merhum Faruk Ilgaz için 17 Temmuz Perşembe günü Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde bir tören düzenlenecek. Faruk Ilgaz, Şakirin Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sahray-ı Cedid Merdivenköy Aile Kabrisatanı’nda toprağa verilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.