1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EFSANEYDİ ŞİMDİ İSE DİLENCİLİK YAPIYOR!
EFSANEYDİ ŞİMDİ İSE DİLENCİLİK YAPIYOR!

EFSANEYDİ ŞİMDİ İSE DİLENCİLİK YAPIYOR!

NEREDEN NEREYE...

A+A-

Romanya’nın tekvando şampiyonu Mirela Stefanache’nin bir süre önce İsveç’e göç ettiği ve burada hayatta kalabilmek için dilencilik yaptığı öğrenildi.

Ekonomik olarak Avrupa’nın geri kalanından çok daha iyi sosyal imkanlar sağlayan İsveç sadece iç savaşlardan bunalayan Ortadoğulular için değil Avrupalıların da hayallerini süslüyor. Ekonomik krizlerle mücadele eden binlerce Avrupalı İsveç’te yaşamanın hayalini kuruyor.

O isimlerden biri Romanya’nın eski tekvando şampiyonu Mirela Stefanache. Bir süre önce İsveç’e göç eden Stefanache, hayatta kalabilmek için uzun süre iş aradı. Ancak bulamayınca da sokakta dilenmeye başladı.

İsveç’in Lycksele şehrinde yaşayan Stefanache, yaşadıklarıyla ilgili olarak İsveç medyasına yaptığı açıklamada, ‘‘Hayatım tümüyle değişti. Lycksele sokaklarında dilenerek geçirdiğim günleri hiç unutmayacağım. Romanya’da hiç arkadaşım yok. İsveç’te yeni bir gelecek kurmak istiyorum.’’ dedi.

Stefanache'nin kendisiyle ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından bir otelde temizlikçi olarak iş bulduğu öğrenildi.

28263194.jpg

Cihan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.