1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EGEMENLİĞE, DEMOKRASİYE VE DEVLETE SAHİP ÇIKIN”
“EGEMENLİĞE, DEMOKRASİYE VE DEVLETE SAHİP ÇIKIN”

“EGEMENLİĞE, DEMOKRASİYE VE DEVLETE SAHİP ÇIKIN”

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,

A+A-

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  gençelere; özgürlüğe, egemenliğe, demokrasiye ve devlete sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Derviş Eroğlu, Doğa Koleji’nde “üst seviyede liderlik ve üst seviyede kariyer planlaması” konulu konferans verdi.

Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, konuşmasında gençlerden Kıbrıs konusunu iyi öğrenmelerini isteyerek şunları söyledi:

“ Nereden ve kimlerle nasıl bugünlere geldik araştırınız. Geçmişimizi iyi bilerek, daha iyiye nasıl gideriz diye kafa yorarak geleceğe ilerleyiniz. Özgürlüğümüze, egemenliğimize, Devletimize sahip çıkınız. Anavatan Türkiye ile, dostça, kardeşçe, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı ilişkilerimizin daha da gelişmesi için gayret gösteriniz.

Barışçı olunuz; Ancak barış kisvesi altında, size azınlık hakkı verilmesine  Özgürlüğünüzü, güvenliğinizi teslim etmenizin istenmesine asla razı olmayınız.  Demokrasiye sahip çıkınız. Atatürk ilkelerini, sözde değil özde benimseyiniz.Atatürkçülük, çağdaşlıktır, özgürlüktür.”

3. Cumhurbaşkanı Eroğlu,  yarınlar için büyük önem taşıyan gençlerin daha iyi yetişmesine katkı koyarak, deneyimleri ve görüşleri aktarmanın bir görev olduğunu ifade etti.

Konuşmasında liderlik ve kariyer kavramları üzerinde duran Eroğlu, lider olmak için hem doğuştan bir takım özelliklere sahip olmak , hem de kişinin kendisini eğitmesi, yetiştirmesi ve sürekli geliştirmesi gerektiğine işaret etti.
Kendi hayatı ve kariyerinden örnekler veren Eroğlu,  liderin iz bırakacağını, örnek alınacağını ifade etti.

Günümüzde kariyer planlamasının  eskiye oranla çok daha fazla önem kazandığını vurgulayan Eroğlu, nüfusun hızla artmasına karşın iş imkanlarının aynı oranda artmadığına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.