1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. EĞER BÖYLE GİDERSE...
EĞER BÖYLE GİDERSE...

EĞER BÖYLE GİDERSE...

Her 100 kişiden 3'ü bu ameliyatı olacak

A+A-

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, artık çağın rahatsızlığı haline geldiğini belirterek, toplumun yüzde 3'ünün hayatının belli döneminde obezite ameliyatı olmak zorunda kalacağını söyledi.

Dü Tıp Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Türk Tıp Öğrencileri Uluslarası Topluluğunca (TURKMSIC) üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "'Obezite ve Obezite Cerrahisi" konferansında konuşan Pehlivan, obezitenin bugünün ve geleceğin önemli hastalıkları arasında olduğunu belirtti.

"Obezite, dünya için çok önemli bir sorun" diyen Pehlivan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıllarda bu sorun devam edecek. Artık kişisel sorun değil, toplum sorunu haline gelmeye başladı. Günümüzde cerrahi opersyonlarla birçok hastayı sağlığına kavuşturuyoruz fakat önlem alınması gerektiren ciddi bir sorun. İleride toplumun yüzde 3'ü hayatının belli kesiminde obezite ameliyatı olmak zorunda kalacak."

DÜ Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Gizem Başyazıcı ise Türkiye'de obez sayısının en fazla İç Anadolu, en az Güneydoğu Anadolu'da olduğunu dile getirdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.