1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EĞİTİM BAKANI ATASAYAN, ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA KONSEYİ’Nİ KABUL ETTİ
EĞİTİM BAKANI ATASAYAN, ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA KONSEYİ’Nİ KABUL ETTİ

EĞİTİM BAKANI ATASAYAN, ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA KONSEYİ’Nİ KABUL ETTİ

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Harekat Yönetme Müdürü Mehmet Yılmabaşar’ı kabul etti.

A+A-

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı koordinatörlüğünde, KKTC’de faaliyet gösteren üniversitelerin ortak kurduğu Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Başkanı Gökçekuş, ziyarette bakan Atasayan’ı konsey hakkında bilgilendirdi, konseyin doğuşu, gelişimi ve hedeflerini içeren bir bilgilendirme dosyası sundu. 

Konseyin 1 yıl önce 20 ülkeden 30 üniversitenin imzasıyla tamamen insani yardım amacıyla kurulduğunu ifade eden Gökçekuş, en büyük katkıyı Sivil Savunma’dan görmelerinin yanında ülkedeki üniversitelerin ilk kez ortak bir şey başardığını kaydetti.

2014 yılında ortak bir tatbikat yapmayı planladıklarını ifade eden Gökçekuş, konseyin şu anda 21 ülkeden 35 üyesinin bulunduğunu bunun da sevindirici bir olay olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da, konseyin 1 yıl önce kurulduğunu ve bu alandaki boşluğun tamamlandığını ifade ederek, konseyin ülke adına uluslararası bir kazanım olduğuna vurgu yaptı.  

Atasayan, Sivil Savunma ile her alanda ve her platformda işbirliği yaptıklarını ve bu işbirliklerini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, konseye her konuda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.