1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi ile Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında eğitim, sosyal, kültür ve sağlık alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında 2007 yılından beri sürdürülen yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi  çerçevesinde imzalanan protokole, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti adına ise Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah imza koydu.

İşbirliği protokolü imza töreninde bir konuşma yapan YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu’nun eğitim ve sağlık hizmetlerinin tüm dünyaya yayılmasından ve takdir edilmesinden gurur ve onur duyduklarını, ancak  Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile YDÜ arasındaki ilişkilerin çok ayrı bir önemi ve değeri olduğunu, Gagavuz Halkı ve Gagavuz Devleti ile YDÜ ve Kıbrıs Türk Halkı arasındaki ilişkilerin manevi boyutunun çok büyük olduğunu söyledi.

Günsel, bu vesileyle Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile ilişkilerin her geçen gün daha da geliştirilerek devam ettiğini, bu ilişkiler vesilesiyle Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah’ın Kuzey Kıbrıs’ı ve YDÜ’yü ziyaretinden, YDÜ ve Kıbrıs Türk Halkı arasında halen var olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi için koyduğu katkılardan büyük onur ve memnuniyet duyduklarını kaydederek, Yakın Doğu ailesi olarak Gagavuz Halkı ve devletinin yanında olmaya her zaman devam edeceklerini vurguladı.

Protokolün imzalanmasının ardından YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel de Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah’a YDÜ anı plaketini ve Kıbrıs’ın kültürel değerlerini sembolize eden hediyeler sundu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.