1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EĞİTİM VE KÜLTÜR İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
EĞİTİM VE KÜLTÜR İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

EĞİTİM VE KÜLTÜR İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Girne Üniversitesi ve TÜRKSOY arasında eğitim ve kültür alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı.

A+A-

Girne Üniversitesi ve TÜRKSOY arasında eğitim ve kültür alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı.

Girne Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu himayelerinde ve Girne Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Girne Üniversitesi - TÜRKSOY kültürel etkinliğinde imzalandı.

Protokolü Girne Üniversitesi adına GÜ Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap ve TÜRKSOY adına TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov imzaladı.

Girne Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, TÜRKSOY’a üye ülkelerle gerçekleştirilen ve bundan sonra gerçekleştirilecek olan eğitim ve kültür ilişkilerinin kapsamının daha da genişletileceğini, ilişkilerin halkların ve ülkelerin sürdürülebilir işbirliğine dönüşmesi için gayret sarfedileceğini söyledi.

Eğitim ve kültürün sınır tanımadığını belirten Haskasap, TÜRKSOY ile yapılan protokolle Girne Üniversitesi’nin tüm TÜRKSOY üyesi ülkelere kapısını açtığını, TÜRKSOY üyesi ülkelerin de Girne Üniversitesi’ne kapılarını açtıklarını, işbirliği çalışmalarının bundan sonra çok daha yoğun bir şekilde devam edeceğini dile getirdi.

KASEINOV

TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov da GÜ ile yapılan anlaşmanın önemine dikkat çekti ve kardeş ülke KKTC’den Girne Üniversitesi ile yapılan eğitim ve kültür işbirliği anlaşmasının Türk Dünyası’nın eğitim ve kültür çalışmalarına ayrı bir zenginlik kattığını, TÜRKSOY üyesi ülkelerle Girne Üniversitesi işbirliği ve çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.