1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EĞİTİM VE SAĞLIK KAMU HAKKI MI?, SALTIK MI?”
“EĞİTİM VE SAĞLIK KAMU HAKKI MI?, SALTIK MI?”

“EĞİTİM VE SAĞLIK KAMU HAKKI MI?, SALTIK MI?”

Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi sendikalar, Dünya Eylem Günü nedeniyle iki toplumlu konferans düzenledi.

A+A-

“EĞİTİM VE SAĞLIK KAMU HAKKI MI?, SALTIK MI?” BAŞLIKLI KONFERANS ARA BÖLGEDEKİ DAYANIŞMA EVİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi sendikalar, Dünya Eylem Günü nedeniyle iki toplumlu konferans düzenledi.

Ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilen “Eğitim ve Sağlık Kamu Hakkı Mı?, Saltık Mı?” başlıklı konferansa,  Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi olan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Dev-İş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Belediye Emekçileri Sendikası ve Güney Kıbrıs’tan PEO temsilcileri katıldı.

PEO Genel Sekreteri Pampis Kyristis ile KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in açılış konuşması yaptığı etkinlikte, Andreas Demetriou ile Yrd. Doç Dr. Umut Bozkurt birer sunum yaptı.

KYRISTIS

Etkinlikte ilk sözü alan PEO Genel Sekreteri Pampis Kyristis, bugünkü etkinlikte kamusal hizmet ve ürünlerin insanlara ulaşıp ulaşmadığının tartışılacağını ifade ederek, bugünkü 2 toplumlu etkinlikte, iki toplumun sesinin birleştirileceğini kaydetti. 

Günümüzde var olan kamusal nimetlerden birçok insanın yararlanamadığına dikkat çeken Kyristis, her iki toplumun da, halk karşıtı politikaların kurbanı olduğunu söyledi.

Halk karşıtı politikalardan korunmak için, çözüm ve yeniden birleşmenin birincil mücadele olması gerektiğini ifade eden Kyristis, Kıbrıs’ta çözüm için ortak zeminin olduğunu savundu.

Çözüme ulaşmak için diyaloğun önemine işaret eden Kyristis, bunun için yaşanan durağanlığın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, kamusal eğitim ve sağlık konularının geçmişte de irdelendiğine işaret ederek, bulunulan sınıfta hapsolmamak, gelecek nesillerin standartlarını yükseltmek için çalışılması gerektiğini söyledi.

Bir çok ülkede reform adı altında sosyal devlet, eğitim, sağlık gibi hizmetlerin kaldırıldığını ifade eden Gökçebel, “yapılmak istenen emeğin sermayenin hizmetinde olduğu bir yapı oluşturmak” dedi.

Eğitim, sağlık gibi hizmetlerin özelleştirilmek istendiğini, kamusal hizmetlerin kar amaçlı metaya dönüştürülmeye çalışıldığını belirten Gökçebel, kamusal hizmetlerin niteliğinin arttırılması için çalışılması gerektiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.