1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EĞİTİM VE TECRÜBEYLE EN İYİ ŞEKİLDE GÖREV İFA EDECEKLER”
“EĞİTİM VE TECRÜBEYLE EN İYİ ŞEKİLDE GÖREV İFA EDECEKLER”

“EĞİTİM VE TECRÜBEYLE EN İYİ ŞEKİLDE GÖREV İFA EDECEKLER”

Çalışma Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Soruşturma Memurluğu Eğitimi”ni tamamlayan Çalışma Dairesi personeline sertifikaları bugün düzenlenen törenle verildi.

A+A-

Çalışma Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Soruşturma Memurluğu Eğitimi”ni tamamlayan Çalışma Dairesi personeline sertifikaları bugün düzenlenen törenle verildi.

Sayıştay toplantı salonunda yer alan sertifika törenine Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in yanı sıra, Polis Genel Müdürlüğü, Polis Okulu ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri katıldı.

GÜRLER: “EĞİTİM VE TECRÜBEYLE EN İYİ ŞEKİLDE GÖREV İFA EDECEKLER”

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, PGM olarak halka hizmette Çalışma Bakanlığı’yla koordineli çalışmayı hedef seçtiklerini belirterek, Çalışma Bakanlığı’nın talebiyle Polis Okulu’na soruşturma memurluğu eğitimi için talimat verildiğini kaydetti.

20’si yeni toplam 37 kişiye eğitim verildiğini anlatan Gürler, başarılı geçen eğitimlerin ardından personelin bu eğitimleri kendi tecrübesiyle birleştirerek en iyi şekilde görevlerini ifa edeceklerine inandığını söyledi.

PGM’nin kurs alır durumdan artık kurs verir duruma geldiğine de işaret eden Gürler, Polis Okulu, Çalışma Bakanlığı yetkililerine ayrıca törenin yapılması için salonun kullanılmasını sağlayan Sayıştay Başkanlığı’na teşekkür etti.

GÜRPINAR: “İYİ HAZIRLANMIŞ MEVZUAT, DENETİMSİZ ANLAM İFADE ETMEZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, Bakanlığın sorumluluk alanının çok geniş olduğunu ve çalışma hayatının denetlenmesi, AB normları ve KKTC’de uygulanan mevzuata uygun yürütülüp yürütülmediğinin görülmesinin önemli olduğunu söyledi.

İyi hazırlanmış mevzuatların denetimsiz anlam ifade etmeyeceğini belirten Gürpınar, hem sayısal oranda denetimlerin; hem de yaptırım gücünün artırılmasının verilen eğitimlerle mümkün olacağını söyledi.

Kayıt dışılıkla mücadelede denetimin önemine de dikkat çeken Gürpınar, kısa süre içerisinde Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı’nın denetim kapasitesi ve yaptırım gücü adına etkin çalışmalarda bulunacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitime katılanlara sertifikaları, eğitmenlere teşekkür belgeleri ve her iki kurumun yöneticilerine plaketleri takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.