1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EĞİTİMDE RAHAT OL, HARCINI MEZUNİYET SONRASI ÖDE”
“EĞİTİMDE RAHAT OL, HARCINI MEZUNİYET SONRASI ÖDE”

“EĞİTİMDE RAHAT OL, HARCINI MEZUNİYET SONRASI ÖDE”

Girne Üniversitesi’nde bulunan 4 Fakülte, 2 Yüksekokula bağlı 15 bölümde eğitim almak isteyen öğrencilerin,

A+A-

GİRNE ÜNİVERSİTESİ’NDEN KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİLERE “HARCINI MEZUNİYET SONRASI ÖDE” KAMPANYASI

Girne Üniversitesi’nde bulunan 4 Fakülte, 2 Yüksekokula bağlı 15 bölümde eğitim almak isteyen KKTC uyruklu öğrencilerin harçlarını mezun olduktan ve işe başladıktan sonra ödeme imkânına sahip olacakları açıklandı.

Girne Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Denizcilik ve havacılık sektörlerinin yetişmiş elemana artan bir şekilde ihtiyaç duyduğunu ve Girne Üniversitesi’nde bu iki ana sektöre nitelikli eleman yetiştirmek üzere kurulan Denizcilik ve Havacılık üniversitesi olduğunu belirtti.

Günümüzde dünya ticaretinin yüzde 80’nin deniz ile yapıldığını ve bu alanda genç yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Salihoğlu, denizciliğin beşiği olan Akdeniz’de yer alan ülkenin denizcilik eğitimi için en ideal yer olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Salihoğlu dünya sektörel gelişim endeksinde öne çıkan diğer bir sektörün ise havacılık sektörü olduğuna dikkat çekti. Türk Hava Kurumu verilerine göre 2020 yılına kadar Türkiye’nin her yıl 800 yeni pilota ihtiyaç duyduğunu ve şu an Türkiye’de 300 yabancı pilotun görev yaptığını belirten Prof. Dr. Salihoğlu bu rakamın bile Türk Havacılık sektörünün en kısa sürede daha fazla pilota ihtiyaç duyduğunun göstergesi olduğunu söyledi.
Bu sektörlerde nitelikli eleman ihtiyacını karşılama ve öğrencilerine profesyonel hayatlarına giden yolda tam destek verme misyonlarının bir göstergesi olarak Girne Üniverisitesi’nin 15 bölümünden herhangi birinde okumak isteyen öğrencilerin eğitim harçlarını mezun olup işe başladıktan sonra ödemeye başlayacakları bir fırsatlar paketini hayata geçirdiğini ifade eden Salihoğlu, bu imkândan yararlanmak isteyen öğrenciler her yıl sadece sosyal etkinlik ve kayıt ücretlerini ödeyeceklerini açıkladı.

Girne Üniversitesi olarak mezun olacak olan öğrencilere iş garantisi de verdiklerini belirten Prof. Dr. Salihoğlu geleceğini planlamakta olan tüm öğrencileri bu imkândan faydalanmaya davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.