1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eğlenceleri can aldı
Eğlenceleri can aldı

Eğlenceleri can aldı

Eğlenceleri can aldı

A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Bexley bölgesinde 18 yaşındaki bir gencin katıldığı partide yasal bir uyuşturucu olan ve “güldürücü gaz” olarak bilinen nitröz oksit (n2o) kullanıp alkol aldıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği iddia edildi.

Polis yetkilleri, ismini basına açıklamadıkları gencin ambulansla hastaneye kaldırılmasından yaklaşık iki saat sonra öldüğünü belirtirken, ölüm nedeni ile ilgili otopsi sonucunun beklendiğini ifade etti.
 
Nitröz oksit kullanımı yasalara aykırı olmadığı için son yıllarda Avrupa’da popüler bir parti uyuşturucusuna dönüştü. Balonlara doldurulmuş şekilde satılan bu gazı soluyanlar kısa süreyle de olsa rahatlamış ve mutlu hissediyor, sık sık gülmeye başlıyor.
 
Doktorlar bağımlılık yapmayan bu gazın aşırı kullanılması durumunda vücudun yeterince oksijen alamamasına neden olduğunu ve baygınlıklara hatta kalp krizlerine yol açabildiğini söylüyor.
 
Resmi rakamlara göre İngiltere’de 2006-2012 yılları arasında 17 kişi gülme gazı kullandıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.