1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EHLİYET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”
“EHLİYET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

“EHLİYET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, son günlerde yaşanan ölümlü trafik kazalarından sürücüler kadar yol güvenliğini artırmayanların da sorumlu olduğunu kaydetti.

A+A-

“YOLLARDAKİ ÖLÜMLERDEN YOL GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAYANLAR DA SÜRÜCÜLER KADAR SORUMLUDUR”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, son günlerde yaşanan ölümlü trafik kazalarından sürücüler kadar yol güvenliğini artırmayanların da sorumlu olduğunu kaydetti.

Avcı yazılı açıklamasında, “Uyarılara rağmen yol güvenliğini artırmayanların yollardaki tüm kaza ve ölümlerden sorumlu tutulması gerektiğini” ifade etti.

Dün gerçekleşen ve bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan kaza üzerinden gidilerek ölümlü kazaların anlaşılabileceği ifade edilen açıklamada, yol altyapısı nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Dairesi’nin; point to point kameralar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın; sürücü eğitimleri nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın; yolların denetlenmesi konusunda hükümet, İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün; emniyet kemeri ve Bebek Koltuğu Yasası’nın uygulanması konusunda Cumhuriyet Meclisi, İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün; ehliyetini yeni aldığı halde aracı yolda tutamayacak şekilde sürüş yaptığı için 19 yaşındaki sürücünün ve bebeği bebek koltuğunda taşımayan diğer sürücünün hatalı olduğu ifade edildi.

“KOT FARKI VAR”

Açıklamada, Hamitköy- Haspolat arasındaki çift gidişli yolda gidiş ve geliş yollarının seviyesinde kot farkı olduğu ve araçların karşı şeride geçmesini önleyecek bir bariyer bulunmadığı da ifade edildi.

İki yıl önce İçişleri Bakanlığı’nda alınan bir kararla bu yola bariyer konmasına başlandığı, bu çalışmaların durdurulduğu ifade edilen açıklamada, çalışmaların neden durduğunun araştırılması istendi.

“KAMERALAR ALTYAPIYLA DESTEKLENMELİ”

Hamitköy- Haspolat arasındaki yolda kamera olduğu hatırlatılan açıklamada, “Kamera çalışır durumdadır ama hala daha deneme süresinden bahsediliyor. Hıza bağlı ölümlü kazaları önlemeyi hedefleyen kameralar, altyapının da güvenliği artırılarak desteklenmeliydi” ifadelerine yer verildi.

“EHLİYET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

İlgili kazada 19 yaşındaki bir sürücünün karşı şeride geçtiği de hatırlatılan açıklamada, ehliyet alanların yüzde otuzunun ilk üç yılda kaza yaptığına işaret edildi.

Açıklamada, “Ehliyet sistemini ısrarla değiştirmeyen, çağdaş yapmayan, yapılmasını engelleyen de bu kazalara katkı koymaktadır” denildi.

“YOLLAR DENETLENMELİ”

Yolların denetlenmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, geçen yıl anayol devriye aracı alındığı ancak bunların henüz kullanılmadığı belirtildi.

Açıklamada, “İçişleri Bakanlığı, bu araçlara konacak hız tespit kamaralarını almamıştır. Polis, -herhalde- personel ve kamera alınmadı diye anayol devriye araçlarını kullanmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

“EMNİYET KEMERİ VE BEBEK KOLTUĞU YASASI UYGULANMALI”

Bebek koltuklarıyla ilgili denetimlerin artması talep edilen açıklamada, “Polisin dosya tanzim etmeden ceza yazabilmesine olanak sağlayacak Trafik Suçlarının Davasız Halli Yasası düzenlemesi Aralık 2012 den beri Meclis’te bekletilmektedir. İlgili makamlar bu yasanın Mecliste görüşülmesi için etken olmamaktadırlar. Meclisin trafikteki ölümlerden daha önemli işleri olduğunu kabul etmek mümkün olmamalıdır” denildi.

Açıklamada, bugüne kadar bebek koltuğu nedeniyle kaç sürücüye ceza yazıldığının açıklanmasının da sorumsuz sürücülere uyarı olacağı kaydedildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.