1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EHLİYETİNE EL KONULDU!
EHLİYETİNE EL KONULDU!

EHLİYETİNE EL KONULDU!

Neşe Başkan’ın ehliyetine el kondu!

A+A-

Evrim Kamalı
Lefkoşa-Metehan yolunda yaya olarak yolu geçmeye çalışan Fatih Dudu’ya çarparak ölümüne neden olan Neşe Başkan, kazadan sonra tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldıktan sonra, dün ehliyetinin iptaline dair başvuru yapıldı. Başvuruyu yapan Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli Polis Çavuşu Yaşar Arkıner olayla ilgili bulguları aktardı.
Kaza ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, zanlının aracında teknik inceleme yapılacağını ayrıca zanlının göz muayenesinden geçirileceğini  kaydeden Arkıner, Fatih Dudu’dan ise alkol ve uyuşturucu tespiti için kan örnekleri aldıklarını ancak sonuçların henüz çıkmadığını ifade etti. Arkıner, zanlının davaları görülünceye kadar ehliyetine geçici olarak el konulmasını talep etti.
Polis Çavuşunun ifadesinin ardından zanlı avukatı Hasan Esendağlı sorular yöneltti. Yöneltilen sorulara karşın Arkıner, kaza esnasında Fatih Dudu’nun siyah renk pantolon ve kahverengi üst giydiğini, görgü tanığından alınan ifadede Dudu’nun koşarak bariyerleri atladığını belirlediklerini ifade etti. Arkıner, kaza mahallinde taslak kroki çizdiklerini, çarpma noktası ile bariyerin arasında 100 santim mesafe olduğunu söyledi. Yayanın hareketi sonucu kaza meydana geldiğini kaydeden Arkıner, ancak sürücünün görüş mesafesini kısıtlayacak bir etken bulunmadığını ifade etti.
Tanık polisin arından savunma zanlı Neşe Başkan’ı tanık kürsüsüne çıkardı. Zanlı Başkan, 1994 yılından beridir sürüş ehliyeti sahibi olduğunu ve şimdiye kadar hiçbir kazaya karışmadığını dile getirdi. Eşinin İstanbul da avukatlık yaptığını, sürekli yurt dışına gittiğini belirten zanlı, 18 ve 13 yaşında iki çocuğu olduğunu belirtti. Zanlı Yüksek Mahkemede çalıştığını, son zamanlarda seçim çalışmaları nedeni ile geç saatlere kadar kaldıklarını ve hafta sonları dahil çalıştıklarını belirterek, ehliyetine el konulması durumunda çocuklarını okula bırakmakta, işine gidip gelmekte zorluklar çekeceğini ifade etti. Zanlı Çatalköy bölgesinde oturduğunu, KKTC’de toplu taşımada sıkıntı olduğunu hem kendisini hem de ayrı okullara giden çocuklarını toplayıp evden alacak veya eve bırakacak yakını olmadığını da dile getirdi.
Yargıç Meltem Dündar, aktarılan hususları değerlendirdiğini belirterek zanlının suçlu olup olmadığına dair bir çıkarımda bulunmadığını, bunun Ağır Ceza mahkemesi yetkisinde olduğunu söyledi. Dündar, ölümlü kazaların yaygınlığını dikkate aldığını, zanlının ehliyetine el konulması halinde yaşayacağı sıkıntı ile kamu menfaati arasında bir seçim yaptığını, dolayısı ile davaları görülünceye kadar ehliyetine el konulmasına karar verdiğini açıkladı.
Yargıcın kararının ardından savunma, kararı istinaf edeceklerini ve istinaf kararına kadar zanlının ehliyetinin kendisinde kalmasını talep etti.
Yargıç, istinaf sonuçlanıncaya kadar verilen kararın askıya alınmasının emri tamamen hükümsüz kılacağını belirterek, bu talebi de reddetti.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.