1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EHLİYETİNE EL KONULDU!
EHLİYETİNE EL KONULDU!

EHLİYETİNE EL KONULDU!

Elçin Coşarın ölümüne neden olan...

A+A-

Devrim Demir

Lefkoşa’da 2013 yılında meydana gelen trafik kazasında Elçin Coşarın ölümüne neden olan Zerrin Baykara’nın 6 aylık hapis cezasını az bularak Yüksek Mahkemeye başvuran Başsavcılığın istinaf kararı dün açıklandı.

Yüksek Mahkeme,  alt mahkemenin verdiği 6 aylık hapislik cezasını uygun bulurken, Baykara’nın sürüş ehliyetine geçici olarak el konulması gereğine vurgu yaptı. Yüksek Mahkeme Baykara’nın ehliyetine 3 ay süreyle el konulmasına karar verdi.

Yargıtay Ceza Mahkemesi olarak oturum yapan heyetin başkanlığını Yüksek Mahkeme yargıcı Ahmet Kalkan yaptı. Heyette, Yüksek Mahkme Yargıçları Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ da yer aldı. İstinafa ilişkin kararı okuyan Gülden Çiftçioğlu, Zerrin Baykara hakkındaki alt mahkemenin vermiş olduğu kararın hatalı olmadığına bulgu yapıldığına dikkati çekerken, eksik bırakılan tek noktanın Baykara’nın ehliyetine el koymama olduğunu belirtti.

Ehliyete mahkumiyet tarihinden itibaren 3 ay el konuldu

Çiftçioğlu, bu doğrultuda sanığın ehliyetinin mahkûmiyet tarihinden itibaren 3 ay süre ile el konulmasına ve araç kullanmaktan men edilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Çiftçioğlu artan trafik kazalarına dikkat çekti 

Heyet adına kararı okuyan Gülden Çiftçioğlu, ülkede ardı ardına işlenen trafik suçlarına dikkati çekerek, artan ölümlü kazaların birçok ocağı söndürdüğüne ve insanların acıya boğulduğunu ifade etti.  Zerrin Baykara’ya ceza taktir edilirken göz önünde tutulan prensiplere de dikkati çeken Gülden Çiftçioğlu, “Alkollü olmadığı, aşırı sürat yapmadığı ve kazaya davetiye çıkaran sürücü olmadığı gözler önünde. Görüş açısı 200 metreden rahatlıkla görülebilen bir yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Elçin Coşar’ın hayatının son bulması ceza takdir ederken ağır bir husus olarak değerlendirildi. Sanığın ve Elçin Coşar’ın tedbir almak için birbirlerini görebilecek bir mesafesi vardı.”

Alt mahkemenin kararını yeterli buldu

Sanığın işlediği suçların kamu yararını yakından ilgilendirmekle birlikte oldukça vahim suçlar olduğunu söyleyen Gülden Çiftçioğlu, “Tedbirsizlik ve dikkatsiz sürüş” suçlarının ülkemizde Ceza Mahkemeleri’nde geniş yer tutuğuna değindi ve ölümlü kazaların KKTC’de son yıllarda patlama noktasına ulaştığını dile getirdi. Çiftçioğlu ceza takdir ederken sanığın 65 yaşında olup 40 yıldan bu yana hiçbir trafik suçu işlemediğini, sağlık durumunu göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Çiftçioğlu, Zerrin Baykara’yı bu çerçevede işlemiş olduğu suçlardan ötürü, alt mahkemenin vermiş olduğu 6 ay hapislik cezasının yeterli olduğuna bulgu yaptıklarını söyledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.