1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EHLİYETSİZ ARAÇLA KAZA YAPIP ARKADAŞININ ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU..
EHLİYETSİZ ARAÇLA KAZA YAPIP ARKADAŞININ ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU..

EHLİYETSİZ ARAÇLA KAZA YAPIP ARKADAŞININ ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU..

Sadece 4 yıl ceza aldı...

A+A-

Suna ERDEN

Girne-Değirmenlik Anayolunda 10 Temmuz 2017 tarihinde 20 yaşındaki Hüsnü Buğarhan’ın yanarak yaşamını kaybettiği trafik kazasına sebep olmakla suçlanan ve kendisi de aynı kazada ağır yaralanan Mehmet Karakuş hakkındaki davada karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 davadan yargılanan sanık 4 yıl hapse mahkum edildi.

Kararda sanık Karakuş’un ehliyetsiz olduğu, kazaya ise kendi dikkatsizliğinin sebebiyet verdiği belirtildi. Ağır ceza heyeti, 2017 yılında 20 kaza davası dosyalandığını, ülkenin nüfusunu dikkatte aldıklarında bu rakamın çok yüksek olduğunu vurguladı.

Kusurlu bulundu

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin oy birliği ile aldığı kararı mahkeme başkanı Fadıl Aksun açıkladı.  Aksun, kazanın Temmuz ayında Girne-Değirmenlik anayolunda meydana geldiğini anımsatarak, DD 683 plakalı salon aracı ehliyetsiz kullanan sanık Mehmet Karakuş’un kazayı ağır yaralarla atlattığını, Karakuş’un aracında yolcu olarak bulunan Hüsnü Buğarhan’ın yanarak feci şekilde can verdiğini kaydetti. Aksun, sanık Karakuş’un ehliyetsiz olduğunu kazaya ise kendi dikkatsizliğinin sebebiyet verdiğini kaydetti. Aracı kontrolsüz bir şekilde başka bir aracın önüne geçip tıkaması sonucu kazanın yaşandığını belirten Aksun, kazada Karakuş’un kusurlu olduğuna bulgu yaptıklarını kaydetti. 

Ülke nüfusuna göre çok fazla

Başkan Aksun, insan yaşamının son bulduğu trafik kazalarında azalma yerine artış gösterdiğine dikkati çekerek, 2017 yılında 20 kaza davası dosyalandığını ,ülkenin nüfusunu dikkatte aldıklarında bu rakamın çok yüksek olduğuna değindi. Ehliyetsiz araç satın alan Karakuş’un bir kişinin ölümüne,  4 kişinin ise yaralanmasına neden olduğunu ifade eden Aksun, KKTC’nin özgürlüklerin ön planda tutulduğu bir ülke olduğuna vurgu yaparak, Karakuş’un ehliyetsiz araç satın alarak ülkenin otoritesini hiçe saydığını söyledi. Aksun, Karakuş’u 4 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.  

Haber Kaynak: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.