1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EİDE EYLÜL’DE ADA’YA GELECEK
EİDE EYLÜL’DE ADA’YA GELECEK

EİDE EYLÜL’DE ADA’YA GELECEK

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın, değerlendirmelere de yer verdiler;

A+A-

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Kıbrıs Özel Danışmanlığı'na atadığı Norveçli eski bakan Espen Barth Eide'nin, Ada’ya Eylül ayı içerisinde gelmesinin beklendiği ifade edildi.

 

Fileleftheros gazetesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un, Kıbrıs Özel Danışmanlığı’na atanan Espen Barth Eide’nin Eylül ayında yapması beklenen ilk ziyareti çerçevesindeki temaslarının “zemin” konusunda olacağını yazdı.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin ziyaretinin, Eylül ayının ilk yirmi günü içerisinde gerçekleşmesinin beklendiğini yazan gazete, ziyaretin net bir şekilde, bilgilendirme ve müzakerelere etkin bir şekilde müdahil olmadan önce -ki bu Ekim ayından önce beklenmiyor- müzakerelerin “başrol oyuncuları” ile tanışma niteliğinde olacağını belirtti.

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Eide’nin ziyaretinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurulu için New York’a yapacağı 22-28 Eylül tarihleri arasındaki ziyaretten önce gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacağını ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile de bir araya geleceğini anımsattı.

ÖZERSAY’IN AÇIKLAMALARI

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Kıbrıs Özel Danışmanlığı'na Espen Barth Eide'nin atanması konusunda yapmış olduğu değerlendirmelere de yer verdiler.

Politis gazetesi Özersay’ın açıklamaları için “Özersay Espen İçin En İyisini Söylüyor” başlığını kullanırken, Alithia gazetei “Özersay, BM’nin Kıbrıs Sorununa İlişkin Yeni Özel Danışmanı’na Olumlu Bakıyor”, Simerini gazetesi ise “Kıbrıslı Türk Müzakereci Gelişmeyi Olumlu Değerlendiriyor” şeklindeki başlıkları kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.