1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EJDER’İN İNTİKAMI
EJDER’İN İNTİKAMI

EJDER’İN İNTİKAMI

Milletvekili adayı olmadığı için DP-UG’den kopma noktasına gelen Aslanbaba, bugün Meclis’te nisap, Cumartesi günü de hükümetin güvenoyu sorununu ortaya çıkardı

A+A-

Seçime az bir zaman kala partiler milletvekili adaylarını belirleme çalışmalarını hızlandırdı. İskele Milletvekili Aslanbaba, Genel Başkan Serdar Denktaş tarafından aday gösterilmek istenmeyince, yola birlikte çıktığı ve birlikte yürüneceği konusunda sözleştiği arkadaşları 8’ler arasında sıkıntı doğdu. 8’ler hareketi ile Demokrat Parti’ye geri dönen Ejder Aslanbaba’nın adaylığı siyasi kriz olasılığı yaratırken, bütün gözler bugün yapılacak olan hükümet programı genel görüşmesi ve cumartesi yapılacak olan güven oylamasına çevrildi.

SİYASİ KAZAN KAYNIYOR!
Ulusal Birlik Partisi içinde yaşanan hareketlenme sonucu 8’ler ile birlikte hareket eden Aslanbaba çıkış noktasına geri döndü. Seçimin yaklaşması ve siyasi partilerin milletvekili adaylarını belirlemeye başlaması ile daha da ısınan siyasi arena, Aslanbaba’nın açıklamaları ile Demokrat Parti Ulusal Güçleri yakında bir deprem beklediğinin habercisi oldu.
Ada TV ve Star Kıbrıs’a geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Aslanbaba’nın durumu halen daha netlik kazanmadı. Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre, Demokrat Parti tabanının Aslanbaba partiden ayrılarak tekrar geri dönmesinin ardından, ilişkileri düzeltmek adına bir adım atmamasının parti içinde tepkilere neden olduğu kaydedildi. Aslanbaba’nın milletvekili adayları listesinde yer almayışı bu gerekçeye bağlandı.

CUMARTESİ GÜNÜ GÜVENOYU ALMAZSA SÜREÇ UZAYACAK
Buna göre Hükümetin, Cumartesi günü güvenoyu alamaması durumunda süreç uzayacak. Bu sorunların aşılmasında Ejder Aslanbaba kilit isim olarak görülürken, milletvekilliğine adaylığının kabul krizi halen daha aşılmadı. Aslanbaba ise konuyla ilgili olarak sessizliğini koruyor.

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.