1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EK YOL TARTIŞMALARI SÜRÜYOR
EK YOL TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

EK YOL TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Ek yol tartışmaları sürüyor

A+A-

Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan Lavinium Sitesi ve Asok Mobilya’ya girişi sağlayan ek yol yapımı tartışmalara neden oldu. Şehir Planlama Dairesi’nin olumsuz görüşüne rağmen, Karayolları Dairesi Müdürlüğü ‘vatandaş istediği’ gerekçesiyle giriş yolunun yapımına izin verdi.


Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek, Karayolları Dairesi’ne anayol üzerine giriş (ek) yol yapılmasının “güvenlikli ve uygun” olmadığına dair görüş belirttiklerini aktararak, gerekli ‘uyarı’ yazısının ilgililere gönderildiğini söyledi.


Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise sitede oturan vatandaşların mağdur olduğunu ve yol talebinde bulunulduğunu aktararak, Şehir Planlama Dairesi’nin ‘izni beklenilmeden’ geçici olarak ‘giriş’ yolu yapılmasına karar verildiğini söyledi.


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de tüm dünyada otoban yollarda üçüncü şerit ve çıkış yolu bulunduğunu, Lefkoşa- Girne anayoluna yapılan ek yolların sadece ‘giriş’ yolu olup, projenin geçici olduğunu söyledi. Kaşif, bölgeye alternatif yollar yaratacak projelerin de düşünüldüğünü aktardı.


Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ise Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde koruma bantları olduğunu dolayısıyla ‘giriş-çıkış’ yollarının yapılmasının yasak olduğunu savunarak, bu yolların “tehlike” içerdiği gerekçesiyle iptal edilmesini talep etti.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.