1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. EKİM, MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI
EKİM, MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI

EKİM, MEME KANSERİ BİLİNÇLENDİRME AYI

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” nedeniyle

A+A-

KHYD, EKİM AYI BOYUNCA BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

MECLİS ÖNÜNDE PEMBE BALON ETKİNLİĞİ 20 EKİM’DE

OKULLARDA SEMİNERLER VERİLECEK… AYRICA “PEMBE GİYME GÜNÜ” DÜZENLENEREK ÖĞRENCİLERİN FARKINDALIĞININ ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

KOCAİSMAİL: “MEME KANSERİ ERKEN TEŞHİS EDİLDİĞİNDE ÖNLENEBİLECEK BİR KANSER TÜRÜ”

ÇAĞLAR: “MEME KANSERİ DÜNYADA GÖRÜLME SIKILIĞINDA İKİNCİ SIRADA… ERKEN TANI HAYAT KURTARIR… KENDİ KENDİNE MUAYENE, KLİNİK MUAYENE VE 40 YAŞ SONRASI MAMOGRAFİ YAPILMALI”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” nedeniyle ekim ayı boyunca bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Meclis önünde “Pembe Balon” etkinliği gerçekleştirecek. Ay boyunca kermesler, açık arttırmalar, dayanışma yemeği tiyatro, rozet günü gibi birçok etkinlik yapılacak. Bu yıl ayrıca hazırlanan tişörtlerle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda “Pembe Giyme” günü etkinliği gerçekleştirilecek; öğrencilerin farkındalığını artırmak amacıyla seminerler verilecek.

Öte yandan bu yılki etkinlikler çerçevesinde Türkiye’den 8 erkek sanatçıya kadın kıyafetleri giydirilerek fotoğraf çekimi yapıldı. Fotoğraf çekiminde, erkeklerin kadınların yanında olması ve erkeklerin de meme kanseri riski altında olduğu vurgulanmaya çalışıldı.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail ile derneğin Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, yarın başlayacak ve ay boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi vermek amacıyla bugün saat 10.00’da KHYD Merkez Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

KOCAİSMAİL: “MEME KANSERİ EN ÇOK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ”

Toplantıda konuşan KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, meme kanserinin, adada da en çok görülen kanser türü olduğuna dikkat çekerek, bu hastalığın erken teşhis edildiğinde önlenebildiğine işaret etti.

Meme kanserinin erken teşhisi halinde yüzde 99 oranında hayatta kalma şansı bulunduğunu vurgulayan Kocaismail, ay nedeniyle hastanelerdeki kampanyaların yeniden başlatıldığını söyledi.

“EKİM KONTROL AYI OLSUN”

Ay boyunca her kadının bir yakınını, hatta erkeklerin eşlerini kontrol için teşvik etmesini isteyen Kocaismail, ekim ayının kontrollerin yapılacağı ay olarak belirlenmesini istedi. Kocaismail, bu şekilde ihmallerin de önüne geçilebileceğine işaret etti.

Raziye Kocaismail, ay boyunca yapılacak etkinliklerle hem farkındalık yaratılacağını, hem de dernek için gelir elde edilebileceğini kaydetti.

MECLİS’E PEMBE BALONLARLA YÜRÜYÜŞ

Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenledikleri, pembe balon uçurma etkinliğini bu yıl da yapacaklarını söyleyen Kocaismail, 20 Ekim’de Meclis’e yürüyerek gerçekleştirecekleri etkinlikte, özel olarak hazırladıkları pembe tişörtler giyeceklerini anlattı.

ÇAĞLAR: “MEME KANSERİ İKİNCİ SIRADA”

KHYD Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar da, her yıl olduğu gibi bu yıl da ay nedeniyle bir dizi etkinlik planladıklarını kaydetti.

Kanser hastalığının tüm dünyada giderek artış gösteren önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çeken Çağlar, meme kanserinin dünyada görülme sıklığı olarak ikinci sırada bulunduğunu söyledi.

KADINLAR ARASINDA GÖRÜLEN KANSERLERİN YÜZDE 25’İ MEME KANSERİ

Dünyada kadınlar arasında görülen tüm kanserlerin yüzde 25’ini meme kanserinin oluşturduğuna dikkat çeken Çağlar, meme kanserine karşı farkındalığı yaratmak, bilinçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Günümüzde birçok kanser türünden korunabilmenin mümkün olduğunu, birçok kanser türünün de erken tanı ile tedavi edilebilir hastalıklar arasına girdiğini ifade eden Çağlar, meme kanserinin erken tanındığı taktirde tedavideki başarı ve sağlıklı yaşam şansı yüksek bir kanser türü olduğuna dikkat çekti.

Mine Çağlar, dernek olarak yaptıkları çalışmalara da değindi ve ay boyunca çeşitli etkinliklerle meme kanseri konusunda bilinçlendirici ve farkındalık yaratıcı organizasyon, eğitim çalışmalarıyla tüm kadınlara ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

“ERKEN TANI HAYAT KURTARIR”

Meme kanserinde erken tanın hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Çağlar, kendi kendine muayene, klinik muayene ve 40 yaş sonrası mamografi yapılmasının önemine dikkat çekti.

Çağlar geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da köy kadın kursu ve ilkokul öğrencilerine yönelik farkındalık programları organize ettiklerini sözlerine ekledi.

DERVİŞOĞLU: “ERKEK SANATÇILARA KADIN KIYAFETİYLE MESAJ”

Play FM Yayın Yönetmeni ve Proje Direktörü Ali Dervişoğlu da, Türkiye’den Seyfi Dursunoğlu, Vatan Şaşmaz, Cenk Torun, Berksan, Caner Cindoruk, İlker Kızmaz, Özgür Özberk ve Kadir Doğulu’yla fotoğraf çekimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Sanatçılara kadın kıyafetleri giydirilerek gerçekleştirilen çekimde, erkeklerin kadınlara destek olmasının hedeflendiğine dikkat çeken Dervişoğlu, ayrıca erkeklerin de meme kanseri konusunda risk altında olduğunu kaydetti.

Dervişoğlu, ay içerisinde basına yönelik kokteyl düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.