1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKİPLER DENETİMDE
EKİPLER DENETİMDE

EKİPLER DENETİMDE

Ekipler denetimde;

A+A-

Girne’de, Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket eden bir eğlence mekanı işletmecisine ise bin 730 Türk Lirası ceza kesildi

Girne’de internet kafe, bet ofisleri ve eğlence mekanlarına yapılan denetimlerde 18 yaşından küçük bir çocuğa alkollü içki satışı yaptığı tespit edilen bir işletme sahibi hakkında polis tarafından yasal işlem başlatıldı.

Daha önce yapılan uyarılara rağmen Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket eden bir eğlence mekanı işletmecisine ise bin 730 Türk Lirası ceza kesildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun İlçe Emniyet Kurulları ile yaptığı toplantıda alınan kararlar gereği internet kafe, bet ofisleri, eğlence mekanları, nargile kafeleri ve gençler için risk oluşturduğu düşünülen mekanlara yönelik denetimler önceki gün gece sürdü.

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Enrengil ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında Girne bölgesinde denetimler gerçekleştirildi.

Boş binalar kontrol edildi

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakamlık personeli, Girne Belediyesi zabıta ekipleri Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı Girne Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekipleri ve Çalışma Dairesi ekiplerinin katılımı ile saat 08.30’da başlayan denetimler saat 00.30’a kadar devam etti.
Denetimler çerçevesinde internet kafeler, alkolü içki satan marketler, barlar denetlenirken, okul çevreleri ve madde kullanıcıların gittiği yönünde bilgiler alınan bazı okul çevreleri, içleri ve terk edilmiş binalar da kontrol edildi.

Evrengil: İşletmelerin durumları içler acısı

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envengil, denetimler sonrası yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri genişletilmiş İlçe Emniyet Kurulu toplantısında yapılan değerlendirmelerin ardından denetimlere başladıklarını söyledi.

Girne’nin göbeği sayılan bölgede gayrı yasal pansiyon, çok kötü durumda olan ve hamam olarak kullanılan bir işletme tespit ettiklerini kaydeden Envergil, işyeri ve çalışma izinleri olmayan bu işletmelerin durumlarının içler acısı olduğunu ve hala daha Girne’nin içerisinde bu tür manzaralarla karşılaşmaktan üzüldüklerini söyledi.

Karaokçu:Denetimler devam edecek

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise çocuklar, gençler ve toplum geneli için risk oluşturacak unsurların azaltılmasına yönelik denetimlerin aralıksız şekilde tüm ilçelerde devam edeceğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.