1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. EKO GÜN KAPSAMINDA 3. EKO ÇOCUK ETKİNLİĞİ DE YAPILDI
EKO GÜN KAPSAMINDA 3. EKO ÇOCUK ETKİNLİĞİ DE YAPILDI

EKO GÜN KAPSAMINDA 3. EKO ÇOCUK ETKİNLİĞİ DE YAPILDI

Büyükkonuk Belediyesi’nin düzenlediği “12. Geleneksel Eko Gün” başladı. Gün boyu çeşitli etkinlikler ve el yapımı ürünlerin satışıyla sürecek etkinlik, ülke genelinden vatandaşların ve turistlerin büyük ilgisini çekti.

A+A-

EKO GÜN KAPSAMINDA 3. EKO ÇOCUK ETKİNLİĞİ DE YAPILDI

BÜYÜKKONUK EKO GÜN AÇILIŞINA CUMHURBAŞKANI EROĞLU, BAŞBAKAN KÜÇÜK, 2. CUMHURBAŞKANI TALAT İLE TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ AKÇA DA KATILDI

Büyükkonuk Belediyesi’nin düzenlediği “12. Geleneksel Eko Gün” başladı. Gün boyu çeşitli etkinlikler ve el yapımı ürünlerin satışıyla sürecek etkinlik, ülke genelinden vatandaşların ve turistlerin büyük ilgisini çekti.

Büyükkonuk köy meydanında yer alan açılışa, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Eko Gün’de, çocuklara yönelik etkinlikler, ev hanımlarının yaptığı yiyecek ve içecekler ile el ürünlerinin satışı, folklor gösterileri, kaval dinletisi ve birçok kültürel ve sosyal etkinlik düzenlendi.

Büyükkonuk köy meydanına gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından konuşmaların yapıldığı Eko Gün’de, 3. Eko Çocuk etkinliği de gerçekleştirildi.

Büyükkonuk Belediyesi’nin her yıl Mayıs ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki kez düzenlediği Eko Gün’ün ana sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell yaptı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu eko günün açılışında yaptığı konuşmada, eskiden “panayır” denilen etkinliklerin bugün festivaller ve eko günler olarak düzenlendiğine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin halkı kaynaştırdığını, iç turizme katkı yaptığını kaydetti.

Eroğlu, eko günün, ülkede bulunan turistleri çektiğine de işaret ederek, eko günler sürdüğü sürece ev hanımlarının ürünlerini sergileyebileceğini ve satıp ev ekonomisine katkı yapabileceğini anlattı ve eko güne katılıp destek veren herkese teşekkür etti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, eko gün etkinliğinin ülkedeki herkesi bir araya getirdiğini ifade ederek, bu başarılı etkinliği düzenleyen Büyükkonuk Belediyesini tebrik etti.

Küçük, bu tür etkinliklerin Kıbrıs Türk halkı tarafından tarih boyunca bugüne kadar sürdüğünü ifade ederek, ev hanımlarının maharetlerini sergilediği bu etkinliklerin ev ekonomilerine de katkı sağladığına işaret etti.

Eko günün turizme de katkı yaptığını, ayrıca kültürü gelecek nesillere tanıttığını ve taşıdığını ifade eden Küçük, etkinliğe katılan herkesin güzel bir gün geçirmesini temenni etti.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Büyükkonuk’un eko turizm etkinliklerini başlatan ve festival yapan ilk köy olduğuna dikkat çekerek, Büyükkonuk’un Eko Gün’ü markalaştırdığını vurguladı.

Talat, kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere taşınmasının önemli olduğunu ifade ederek, bu etkinlikleri daha da geliştirmek ve markalaştırmak için çalışan herkesi kutladı.

AKÇA

Türkiye’nin  Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, Eko Gün’ün güzel bir etkinlik olduğunu ve bugün buraya aile olarak katıldıklarını ifade ederek, bunun da etkinliğin cazip bir aktivite olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Akça, toplumların gelenek görenek ve kültürünü koruması gerektiğini, dünyada da bu değerlerle kendine yer bulunabildiğine işaret ederek, KKTC’nin gelenek görenek ve kültürüyle bir cazibe merkezi olabileceğini vurguladı.

Eko günün her türlü ürünü içerdiğini ve Kıbrıs Türk kültürünü yansıttığını, kendilerinin de bu ürünleri severek beğenerek kullandığını anlatan Akça, ailelere ekonomik katkı da sağlayan etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti.

SEZEN

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, açılışta yaptığı konuşmada, geleneksel olarak düzenledikleri Eko Günü her yıl geliştirmek için çalıştıklarını, bu kapsamda çeşitli projeler ürettiklerini, yöre halkına en iyi biçimde eğitimler verdiklerini ifade ederek, Eko Gün’e katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Sezen, hedeflerinin; Büyükkonuk ve yöre halkı ile bölgenin bilinçli bir biçimde gelişmesine hizmet etmek, çevre, doğa ve kültürel anlamda duyarlılık yaratmak ve ekonomik kalkınmayı sağlamak olduğunu belirtti.

Büyükkonuk’ta, gelenek ve görenekleri yaşatmak öz kültürü gelecek nesillere taşımak ve ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Kobi Merkezi kurma çalışması yaptıklarını anlatan Sezen, ayrıca Eko Gün etkinliklerini uluslararası alana taşımak ve KKTC’yi tanıtmak için çalıştıklarını söyledi.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, yediden yetmişe tüm halkı bir araya getiren Eko Gün’e ana sponsor olarak katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, katılan herkesin güzel vakit geçirmesini temenni etti.

“Eko Turizm” denince ilk akla gelen yerin Büyükkonuk olduğuna dikkat çeken Karaatmaca, etkinliğin, hem turizme hem ülke tanıtımına, hem de bölgeye katkı yaptığını vurguladı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.