1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKO TURİZM VE TURİSTİK PANSİYON SEYAHAT KOOPERATİFİ
EKO TURİZM VE TURİSTİK PANSİYON SEYAHAT KOOPERATİFİ

EKO TURİZM VE TURİSTİK PANSİYON SEYAHAT KOOPERATİFİ

Kooperatif ile KKTC’de faaliyet gösteren Eko Turizm İşletmeleri ve turistik pansiyonların pazarlanması, turistik işletmelerin finans ihtiyaçlarının karşılanması...

A+A-

 

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı öncülüğünde  “Eko Turizm ve Turistik Pansiyon Seyahat Kooperatifi” kuruldu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, oluşturulan kooperatif  ile KKTC’de faaliyet gösteren Eko Turizm İşletmeleri ve turistik pansiyonların pazarlanması, turistik işletmelerin finans ihtiyaçlarının karşılanması, ulaşımların sağlanması, lojistik ihtiyaçların giderilmesi ve turizme yönelik yöresel el sanatlarının geliştirilip pazarlanması amaçlanıyor.

Açıklamaya göre, Kooperatifin kurulmasıyla ilk olarak doğu bölgesinde faaliyet gösteren birçok Eko turizm işletmecisi üyelik gerekliliklerini yerine getirerek kooperatife üye oldular.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi,  Gaziveran’da bulunan Çiftlik Evi’nde dün Eko Turizm işletmecileri, sivil toplum örgütleri, el sanatı üreticileri, belediye yetkilileri ve bölge muhtarlarıyla bir araya gelerek kooperatifin sağlayacağı faydalar konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Batı bölgesinde hizmet veren Eko turizm işletmecilerinin de kooperatife katılımlarını sağlamak amacıyla dün gerçekleştirilen toplantının yararlı geçtiği belirtilen açıklamada, toplantıya katılanlara kooperatifin kuruluş amacı ve ilkeleri ile ilgili genel bilgiler ve bunun sonucundaki kazanımlar ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Hüdaverdi, kooperatif üyelerine Bakanlık tarafından sağlanacak lojistik destek konularında da açıklamalarda bulundu. Üyelerin eğitim ulaşım ve sertifikalandırılma konularında Bakanlıktan destek göreceğini de vurgulayan Hüdaverdi, ileriki aşamalarda sertifikalı ürünlerin satışı ve pazarlanmasının da gerçekleşeceğini söyledi.

Hüdaverdi ayrıca oluşturulacak olan Turizm Örgütü içerisinde turizm sektörünün öncü sektör olması nedeniyle, kurulan kooperatifin de her şeyin dahil edileceği bir sistemin parçası olmasını hedeflediklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.