1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKOLOJİ FORUMU DÜZENLENİYOR
EKOLOJİ FORUMU DÜZENLENİYOR

EKOLOJİ FORUMU DÜZENLENİYOR

Ekoloji Forumu, 20 Eylül Cuma günü tanışma toplantısı ile başlayacak daha sonra ise müzik dinletisi gerçekleşecek.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi’nin (YKP) katkılarıyla düzenlenen 2. Ekoloji Forumu, “eko-sosyalizm ve eko-feminizm” bakış açılarıyla doğa katliamlarına karşı pratik mücadelelerle ilgili konuları ve olası çözüm önerilerini tartışmak üzere bu yıl da 20-22 Eylül tarihleri arasında Yeşilırmak’ta Vouni King Otel’de düzenlenecek.

Yeni Kıbrıs Partisi YKP’den yapılan açıklamaya göre, “kapitalizmin yarattığı doğa katliamlarının ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve ayrımcılığının giderilmesi için mücadeleyi güçlendirmek ve kampanyalar örmek, rejime karşı sosyalist ve feminist bir ekolojik mücadelenin nasıl olabileceğini” tartışabilmek için çeşitli kesimlerden aktivistler Forumda bir araya gelecek.

Üç gün sürecek olan paneller, söyleşiler, deneyim aktarımları, forumlar ve atölyelerin yanı sıra müzik dinletisi, film gösterimi ve doğa yürüyüşü de düzenlenecek.

PROGRAM

Ekoloji Forumu, 20 Eylül Cuma günü tanışma toplantısı ile başlayacak daha sonra ise müzik dinletisi gerçekleşecek.

21 Eylül, Cumartesi günü sabah bölümünde atölye çalışmaları gerçekleşecek.

Moderatörlüğünü Yena Hacışevki ve Nükhet Irkad yapacağı “Tarımda Alternatif Üretim Metotları”; moderatörlüğünü Hasan Çağda’nın yapacağı “Alternatif Üretimde Arıcılığın Önemi” ve moderatörlüğünü YKP-Fem aktivistlerinin yapacağı “Eko-Feminizm Çalıştayı” Cumartesi öğlene kadar olan bölümde gerçekleşecek.

Cumartesi öğleden sonra ise “Teorik ve Pratik Ekoloji Mücadelelerin” sunumları yapılacak.

Yunanistan’daki Nikos Poulantzas Enstitüsü adına da çalışmalar yapan Tasos Hovardas “Ekososyalizm” başlığı ile sunum yaparak, Yunanistan’daki ekoloji mücadelesi üzerine görüşlerini aktaracak.
İkinci sunumu ise Özlem Yeniay, “Kent Hareketleri ve Ekoloji” başlığı ile yapacak.

Özlem Yeniay son dönemde Gezi olayları ile başlayan eylemlerin öncesinde de başlayan ve halen devam eden yerel yönetimlerin uygulamalarına karşı kent hareketleri ve bunların ekoloji ile ilişkisi üzerine bir sunum gerçekleştirecek.

Üçüncü sunumu ise Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Arca Atay, “GDO’ların Gıda, Tarım ve Ekoloji Üzerindeki Riskleri Ve Tehlikeleri” başlığı ile yapacak.

Cumartesi akşamı ise Rüya Arzu Köksal’ın yönetmeni olduğu “Bir Avuç Cesur İnsan” filminin gösterimi gerçekleştirilecek.

22 Eylül, Pazar günü ise sivil toplum örgütü ve bağımsız aktivistlerin katılımına da açık olarak Kıbrıs’ta çevresinde ekoloji sorunları ve çözüm mücadeleleri şekilleri üzerine forum gerçekleşecek.

Forum sonrası ise Yeşilırmak’ta doğa yürüyüşü ve öğle yemeği sonrası II. Ekoloji Forumu sona erecek.

Forumla ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için ykp@ykp.org.cy, 0533 861 09 08 (Murat Kanatlı) ile temas kurulabilir.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.