1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKONOMİDEKİ BÜTÜN SEKTÖRLERİ OLUMLU ETKİLEYECEK
EKONOMİDEKİ BÜTÜN SEKTÖRLERİ OLUMLU ETKİLEYECEK

EKONOMİDEKİ BÜTÜN SEKTÖRLERİ OLUMLU ETKİLEYECEK

KTTO’dan yapılan yazılı açıklamaya;

A+A-

İKİ ÖRGÜT MÜZAKERE SÜRECİNİ DESTEKLEYEN ORTAK BİLDİRİ İMZALADI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Güney Kıbrıs Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası (KEBE) bugün Brüksel’de Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (Eurochambres) de hazır bulunduğu bir toplantıda bir araya geldi.

KTTO’dan yapılan yazılı açıklamaya, Kıbrıs sorununun çözümünün ekonomideki bütün sektörleri olumlu etkileyeceği ve bunun sonucunda Kıbrıslıların refahının artacağı konusunda görüş birliği içinde olduklarını ifade eden iki örgüt, ortak bir bildiriye imza attı.

Adadaki iki liderin Ortak Metin temelinde Kıbrıs sorununun çözümü için görüşmelere başlama kararına destek belirten örgütler, sorunun devamının Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler için olumsuz sonuçlar doğuracağına işaret etti.

Yapılan açıklamaya göre örgütlerin imzaladığı ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Her iki Oda; çözümün, demokratik prensipleri, insan haklarını ve temel özgürlükleri gözetmesi yoluyla ayni zamanda birbirlerinin farklı kimliklerine ve bütünlüklerine saygı duyarak ve birleşmiş bir Kıbrıs’ın AB içindeki ortak geleceğini sağlayarak başta Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olmak üzere bütün bölge üzerinde olumlu bir sonucu olacağı konusunda hemfikirdirler.

Son olarak, her iki Oda, barış sürecine katkı yapma kararlılıklarını yeniden vurgulayarak siyasi liderliklerin çabalarını desteklemek için hazır olduklarını belirtirler. Odalar, özellikle birkaç yıldır üzerinde çaba sarf etmeye devam ettikleri güven yaratıcı önlemlerin uygulanmasına ve olumlu bir havanın yaratılmasına katkı koyabilirler. Kıbrıs sorununa kalıcı, adil, yaşayabilir ve işleyebilir bir çözüm bulunabilmesi için önümüzde önemli bir fırsat vardır ve bizler ülkemizin gelecek kuşaklarına bunu borçluyuz. Her iki Oda, gelecek kuşaklara karşı bu sorumluluğunda başarısız olmamak için ellerinden geleni yapacaktır.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.