1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EKONOMİK KRİZ, ADANIN YENİDEN BİRLEŞMESİNİN…”
“EKONOMİK KRİZ, ADANIN YENİDEN BİRLEŞMESİNİN…”

“EKONOMİK KRİZ, ADANIN YENİDEN BİRLEŞMESİNİN…”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yabancı büyükelçi, ekonomik kriz nedeniyle Kıbrıs sorununun çözülmesinin zor olmadığını söyledi.

A+A-

Kıbrıs’ta görev yapan ancak adının açıklanmasını istemeyen bir yabancı misyon şefi, Ada’nın hem güneyinde hem de kuzeyinde var olan ekonomik durum nedeniyle yeniden birleşme yönünde bir anlaşmaya varılacağını söyledi.

“Adanın hem kuzeyinde hem de güneyinde farklı nedenlerden dolayı baş gösteren ekonomik kriz, adanın yeniden birleşmesinin şart olduğuna işaret ediyor” diyen Avrupa Birliği’nin önemli üye ülkelerinden birinin Ada’daki büyükelçisi, bölünmüş bir Kıbrıs’ın sürdürülebilir olmadığını ancak diğer taraftan sürecin başarısızlığa uğrayacağını kimsenin aklına getirmemesi gerektiğine işaret etti.

Büyükelçi, “Çözüme ulaşmak için bir ihtiyaç bulunmakta ve aynı zamanda da istek var” dedi. Uluslararası camianın yeryüzünde Kıbrıs sorunundan daha önemli uğraşması gereken meseleleri olduğunu söyledi. Ancak tarafların bir anlaşmaya ulaşılamayacağının düşünülmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Aynı büyükelçi, BM Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu kararlarla yanlış insanlara, ambargo uygulandığını, ambargonun adayı bu duruma düşüren ülkeye uygulanması gerektiğini belirtirken, ülkelerin çıkarları nedeniyle Türkiye’ye ambargo koymalarının imkansız olduğunu söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.